Duur 01:27
Gepubliceerd op 24 maart 1951

Chocolade lekkernijen met Pasen

Als we aan Pasen denken, denken we aan eieren. We koken, bakken, pocheren ze, verstoppen en zoeken ze weer in de tuin. Ook zijn de chocolade paaseieren en hazen niet meer weg te denken uit de winkels.

35 miljoen eitjes

Nederlanders eten ruim 2 eieren per persoon in het hele paasweekend. In totaal zijn dat ongeveer 35 miljoen eitjes. Normaal gesproken worden er maar 2 eieren per week gegeten. Maar met de feestdagen waar het ei centraal staat, neemt dat aantal toe.

Overuren in de banketbakkerij

In 1951 draaide de banketbakkerijen overuren. Het paasfeest naderde en dan moesten er volgens de traditie chocolade paaseieren en hazen zijn. De bakkers werkten koortsachtig aan de vele chocolade lekkernijen, zoals paashazen met strik, make-up en andere versieringen. Ook inspireerde de toenmalige woningnood tot een groot kunstig chocolade werk.

Meer beelden van vroeger zien? Neem eens een kijkje in het online archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer