MAX op sociale media

MAX op sociale media

MAX en zijn radio- en tv-programma’s zijn ook op de sociale media kanalen actief. Veel programma’s hebben een eigen Facebookpagina en laten van zich horen op Twitter. Hieronder een overzicht. Klik op de naam en u wordt automatisch verwezen naar de betreffende Facebookpagina of Twitteraccount. 

MAX op Facebook

Televisieprogramma’s

Brood Baardmannetjes
De Zaak Menten Dokter Deen
Droomhuis Gezocht Erica op Reis
Gezond verstand Goedenavond Dames en Heren
Gouden Jaren Groeten van MAX
Hallo Nederland Heel Holland Bakt
Heer & Meester Het Boerenleven
Het ei van Midas Hoe word ik 100
Hollandse Zaken MAX Maakt Mogelijk
Meldpunt! Retour Hemel
Tijd voor MAX Vier seizoenen aan de Amstel
We zijn er Bijna

Radioprogramma’s

Avondconcert De Perstribune
Muziekwijzer TinekeShow
Wekker-Wakker!

MAX op Twitter

Omroep MAX MAX Vandaag
Omroep MAX live MAX Magazine

Televisieprogramma’s

Goedenavond Dames en Heren Groeten van MAX
Hallo Nederland Heel Holland Bakt
Hollandse Zaken MAX Maakt Mogelijk
Meldpunt! Retour Hemel
Tijd voor MAX

Radioprogramma’s

De Perstribune Muziekwijzer
Ron’s RadioShow TinekeShow
Twee Dingen Wekker-Wakker!

Hoe werkt Facebook?

facebook logo

Facebook is de grootste sociale netwerksite ter wereld. U kunt online vriendschap sluiten met miljoenen mensen over de hele wereld. U kunt iemand benaderen maar het is aan de persoon die u heeft aangeschreven of hij of zij het contact wilt aangaan.

  • Privacy: Facebook stelt u in staat om uw gegevens openbaar te tonen dan wel voor bepaalde mensen te verbergen. U kunt zelf kiezen welke informatie u openbaar maakt, welke u alleen aan ‘vrienden’ laat zien en welke u privé wilt houden. Besef dat de informatie die u openbaar laat staan, werkelijk voor iedereen te lezen is. Dus niet alleen voor uw ‘vrienden.’
  • Koppeling aan e-mail: u kunt Facebook toegang geven tot uw e-mailprogramma, dan kan Facebook automatisch nagaan of uw correspondenten ook staan ingeschreven. Deze mensen krijgen dan een verzoek uw ‘vriend’ te worden
  • Groepen: gebruikers kunnen zelf groepen formeren of lid worden van een al bestaande groep. Er bestaan groepen over de meest uiteenlopende onderwerpen. U kunt deze vinden door het onderwerp van uw keuze te typen in het zoekvenster.
  • Beeld: u kunt foto’s en video’s plaatsen, zoveel als u wilt.

Aanmelden
Ga naar de website van Facebook. Vul bij ‘Registreren’ uw naam, e-mailadres, een door u verzonnen wachtwoord, uw geboortedatum en uw geslacht in. Hierna verschijnt een scherm waar u nog een extra beveiligingscontrole moet doorlopen. Tik de code over in het vakje. In dit venster vindt u ook de voorwaarden waarmee u akkoord moet gaan om u te registreren. De volgende stap is het invullen van uw profiel. Vul alleen in wat u wilt invullen en klik op ‘Opslaan & Verdergaan’. Tot slot kunt u een foto toevoegen aan uw profiel. Dan ontvangt u een mail met een bevestiging van de registratie.

Aan de slag
Als u inlogt met uw registratiegegevens, kunt u uw huidige profiel bekijken. U hebt dan alsnog de mogelijkheid om de gegevens aan te vullen. Ook kun u berichtjes sturen en bekijken, evenementen plaatsen, spelletjes spelen en groepen opzetten of u aansluiten bij groepen. Ook kunt u door andere Facebook-leden gevonden worden. Facebook helpt u met het zoeken naar vrienden met behulp van uw mailadres. Aan de hand van uw adressenboek(en) kijkt Facebook welke contacten al lid zijn.

Meer informatie:
Website Facebook

Hoe werkt Twitter?

twitter logo

Twitter is internetdienst waarmee u korte berichtjes van maximaal 140 tekens kunt sturen. Het is een site waarbij mensen op elkaar kunnen reageren en elkaar kunnen volgen. Twitteren betekent letterlijk ‘kwetteren’.

  • Tweet: met Twitter sturen gebruikers tekstberichten (tweets) van maximaal 140 karakters via sms, e-mail, de Twitter-website of via een applicatie. Deze tweets worden getoond op de gebruikerspagina en bij andere gebruikers die hebben opgegeven deze te willen ontvangen. De zender kan de aflevering beperken tot een groep vrienden, maar standaard worden de berichten afgeleverd bij alle belangstellenden.
  • Hashtag: een hashtag is een woord of meerdere woorden die aan elkaar geschreven zijn met een # ervoor (Bijvoorbeeld #burendag). Via twitter kunt u op deze hashtags zoeken en alle tweets met zo’n zelfde hashtag zien. Dit wordt vaak gebruikt bij evenementen of actuele onderwerpen waar veel over gesproken wordt. Ook bij televisieprogramma’s wordt steeds vaker een hashtag vermeld, zodat mensen erover mee kunnen tweeten.
  • Trending topic: Twitter kent een lijst met onderwerpen die Trending Topic zijn. Dat is een lijst met woorden of hashtags waar het meest over gesproken wordt op dat moment. Deze lijst is ook per land of per stad te bekijken. Actuele nieuws gebeurtenissen komen vaak in de lijst voor, net bekende personen of speciale dagen.

Aanmelden
Ga naar de website van Twitter. Klik op ‘sign up now’, vul uw naam, een gebruikersnaam, een door u verzonnen wachtwoord en uw e-mailadres in. Typ de vervormde letters en cijfers over en klik tot slot op ‘create my account’. Dan ontvangt u een mail waarin u welkom wordt geheten.

Aan de slag
De volgende stap is andere gebruikers vinden. Klik op ‘Find People’ en typ de naam in van uw twitteraar naar keuze. U ziet dan de optie ‘Follow’. Klik hierop en u volgt de twitteraar (‘Following’). Aan de rechterkant ziet u het woord ‘Block’ (blokkeren) staan. Als u hierop klikt dan volgt u niet meer de persoon van uw keuze. Hetzelfde geldt als u gevolgd wordt en u wilt dit beëindigen. Op uw ‘Home’-pagina verschijnen alle berichten van de mensen die u volgt in een grote stroom. U mag zoveel twitteraars volgen als u wilt. Als u op een tweet wilt reageren, wijst u met de muis op het bericht en daarna klikt u op het kromme pijltje, rechts onder het sterretje. Vervolgens kunt u in het tekstvak bovenaan uw bericht typen. De reacties van anderen mensen aan u vindt u door te klikken op @ bovenaan de kolom rechts op uw ‘Home’-pagina.

Meer informatie:
Website Twitter

Geef een reactie

Reacties (9)

    Amaranthus says:

    Waarom kan ik hier wel op reageren maar niets onder de gemiste afleveringen van bijvoorbeeld Bed & Breakfast zetten? Niet iedereen heeft/wil Facebook en Twitter. Maar dan had ik eronder kunnen melden dat de aflevering van afgelopen vrijdag 24 April, die zo ruw en onnodig werd onderbroken om de steun voor KLM bekend te maken, de laatste onthullende minuten mist. Ik kan nergens op internet vinden wie er nu gewonnen heeft. Wel erg jammer!

      MAX Vandaag says:

      Beste Amaranthus, bedankt voor uw reactie. We hebben dit intern doorgeven en de betreffende aflevering is hopelijk spoedig in zijn geheel te bekijken.

    Amaranthus says:

    Heb het inmiddels gezien. Hartelijk dank!

    Gerdie Knevel says:

    Van avond weer genoten van Denkend aan Holland ,afl twee .Het is een prachtig overzicht van de mooie waterwegen van ons Land .Heel leuk gebracht door Jany en Andre ,een prachtig koppel .Heel naturel en gezellig .Dit programma is weer een topper van (mijn ) omroep Max .vriendelijke groetjes Gerdie.

    senior49 says:

    Ik heb ALS en dan alleen nu in mijn mond en die produceert veel slijm , heb thuis meestal een opgevouwen stuk van de keukenrol in mijn mond om niet overal slijm te verliezen. Maar nu vraag ik mij af hoe ik een mond neus kapje moet dragen zonder last van het slijm te hebben ?

    Goldman says:

    Waarom gaat Carrie ten Napel altijd met Sybrand mee tijdens zijn zoektocht naar een droomhuis.
    Dit zijn toch naar mijn inziens extra kosten voor de omroep en voor mij heeft het geen toegevoegde waarde en voor haar is het alleen maar een uitje.
    Ik vind het voor haar wel leuk, maar toch.
    Ik zal mijn lidmaatschap hierdoor echt niet opgeven hoor

    Bertn says:

    Ik lees bij vieze geurtjes in kleding dat aan het eind staat je bij zij, leer en satijn dit niet moet doen.
    Satijn is een weeftechnieken kan van vele grondstoffen zijn, katoensatijn, satijn van zijde, viscose enz.
    Satijn hoort niet in het door u geplaatste lijstje

    leolux says:

    Hallo redactie Max,

    Gisteren de aflevering nr.3 gezien van de leuke serie “We zijn er bijna”
    Naast de leuke invulling van de deelnemers moet ik toch een ontzettend foutieve handeling bij de redactie onder de aandacht brengen.
    Het betreft namelijk een deelnemer die tijdens zijn verblijf op de camping nagenoeg alle andere deelnemers rondom hem dwong om zijn persoonlijke muzieksmaak te beluisteren.
    Dit werd gedaan met een wifispeaker. Het is de doodsteek van het kampeerleven als iedereen zijn persoonlijke muzieksmaak opdringt aan de andere aanwezige kampeerders. Dit geldt ook voor TV kijken in de buitenlucht (die nog wel van iedereen is)
    Door deze handeling in een TV-serie te laten zien lijkt het dat dit heel normaal is en dat iedereen dit kan doen.
    Op deze manier wordt een camping een vergaarpot van allerlei beelden en geluiden die de andere kampeerders gedwongen moeten accepteren. Jammer want zo gaat een fatsoenlijk (ik weet dat dit een ouderwets woord/begrip is) kampeerleven toen onder.
    Ik hoop dat de redactie dit wel begrijpt en daarvoor de vereiste actie gaat ondernemen waarvoor bij voorbaat dank.

    Leolux

      MAX Vandaag says:

      Beste Leolux,

      Dank voor uw reactie. Wij geven uw feedback door aan de makers van het programma.

      Met vriendelijke groet, Redactie MAX Vandaag