videobellen

Digitip: wat doe ik niet en wel, tijdens videobellen?

We videobellen wat af met elkaar. Zeker sinds de coronamaatregelen echt contact beperken. Maar waar let je eigenlijk op tijdens het videobellen?

5 aandachtspunten videobellen

Er zijn eigenlijk maar 5 echt belangrijke aandachtspunten tijdens het videobellen. We gaan ze langs.

1. Internetverbinding

Zorg voor een goede internetverbinding. Niets is tijdens videobellen zo vervelend als een haperend verhaal en vastlopend beeld. Voorkom dit door een goede internetverbinding te gebruiken. En is de verbinding niet optimaal: het scheelt soms als de video niet beeldvullend is.

2. Camerapositie

Zorg dat u in beeld bent. Het klinkt voor de hand liggend, maar mensen zijn soms maar half in beeld tijdens het videobellen. Breng uzelf daarom goed in beeld: zeker tot de schouders. En kijk waar de camera zit op het apparaat, zodat u weet waar u naar moet kijken.

3. Achtergrondgeluid

Ga zitten op een rustige plek zonder achtergrondgeluid. Die stofzuiger, voorbijrazend verkeer of dreinende kleuters maken dat u nauwelijks nog verstaanbaar bent. Is er geen ontsnappen aan het omgevingsgeluid, zet de microfoon dan alleen aan wanneer u praat en regel andere geluiden van uw computer.

4. Achtergrond

Kies een plek met een zo neutraal mogelijke achtergrond. Dan kunnen uw gesprekspartners makkelijker focussen op het gesprek.

5. Gedragsregels

Sommige mensen lijken te vergeten dat ze in beeld blijven tijdens videobellen. Het is een gewoon gesprek! Dus blijf u gedragen zoals u zou doen wanneer u echt iemand tegenover u heeft.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie