Hondenkoekjes van Cleo Verheijen

Op Dierendag verdienen alle dieren iets extra’s. Cleo Verheijen heeft speciaal voor honden 2 soorten koekjes bedacht die een echte traktatie zijn voor de viervoeters.

Aardappel lever snoepjes

Ingrediënten:

  • 525 gram zoete aardappelen, gekookt
  • 225 gram lever
  • 225 gram gehakt
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 graden
Maak van de aardappel en lever grove blokjes die in een blender kunnen. Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een redelijk gladde massa, kleine klontjes kunnen geen kwaad.
Schep de massa over in een ingevette ovenschaal van ongeveer 23 centimeter. Bak 25 minuten, laat het vervolgens 5 minuten afkoelen in de ovenschaal. Laat de koek vervolgens op een rek helemaal afkoelen en snijd er blokjes van.

Deze beloning is tot 3 dagen houdbaar in een koektrommel, 2 tot 3 weken in de koelkast en 2 maanden in de vriezer.

(Let op: lever bevat veel vitamine A en kan als de hond er te veel van binnen krijgt problemen veroorzaken. Dit geld echter voor meer voeding. De richtlijn is om niet meer dan 5 tot 10 procent van de voeding uit lever te laten bestaan).

Vis koekjes

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout, fijngemalen
  • 100 gram polenta
  • 140 gram zalm of andere vis uit blik
  • 1/2 theelepel gedroogde salie
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 60 milliliter (olijf) olie
  • 160 milliliter water

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een kom de havermout, polenta, salie en bakpoeder. Pureer in een andere kom de zalm en meng daarbij de olie en het water. Gebruikt u ingeblikte vis in olie, voeg dan minder olie toe.

Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en doe het vismengsel hier bij. Kneed het geheel goed tot een gladde deegbal. Rol de bal op een bestoven werkvlak uit tot een 6 millimeter dikke lap. Steek of snijd koekjes uit deze lap en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak 20 tot 25 minuten, laat ze afkoelen op een rooster

De koekjes blijven tot 2 weken goed in de koelkast of tot 4 maanden in de vriezer.

(Bron: Cleo Verheijen)

Geef een reactie