De telefoon schoonmaken doet u zo veilig
Publicatiedatum: 28 maart 2022
Naast de afstandsbediening, de vaatdoek en de tandenborstel is de mobiele telefoon een van de meest bacterierijke voorwerpen die we dagelijks gebruiken. Het mobieltje zou zelfs nog viezer zijn dan de toiletbril. Van groot belang dus dat we het toestel regelmatig reinigen. Met deze schoonmaaktips maakt u de telefoon het beste en veilig schoon.
Bron van bacteriën
Deurklinken, toetsenborden, eten of andere voorwerpen. We raken de hele dag van alles aan, zo ook onze telefoon. Tegenwoordig wijkt het apparaat steeds minder van onze zijde. Soms gaat hij zelfs mee naar het toilet.
De huid is van nature bedekt met bacteriën, die ook op de smartphone terecht komen. Van deze bacteriën worden we niet automatisch ziek, maar van de poepbacterie E.coli of het griepvirus wel. Omdat we de telefoon veel vasthouden en naar veel verschillende plekken meenemen, blijven die bacteriën constant in beweging. Ondanks dat we na een toiletbezoek onze handen wassen, blijven de micro-organisme op de telefoon en komen op die manier toch weer op ons lichaam terecht. Het is daarom belangrijk de bron van bacteriën regelmatig schoon te maken.
De telefoon reinigen
Het schoonmaken kunt u het beste doen met een pluisvrije doek. Een microvezeldoek of een brillendoekje bijvoorbeeld. Andere ruwe doeken, zoals een theedoek, kunnen krassen in het scherm veroorzaken, deze kunt u beter niet gebruiken. Door de doekjes licht vochtig te maken met wat water, krijgt u vuil en vetvlekken weg. Helaas wrijft u met alleen water de bacteriën niet weg. Een reinigingsspray voor beeldschermen zorgt er wel voor dat de bacteriën verdwijnen. Spray het product niet direct op het scherm, maar eerst op het doekje en maak draaiende bewegingen over het scherm. Op deze manier verdwijnen de bacteriën en ziet het scherm er weer schoon uit. De sprays zijn verkrijgbaar in de meeste smartphone winkels.
Gebruik van alcohol
Reinigingsproducten met alcohol kunt u beter vermijden, deze kunnen namelijk het touchscreen beschadigen. Heeft u een hoesje om het toestel? Deze is net zo vies als de telefoon en kan daarom ook regelmatig een schoonmaakbeurt gebruiken. De meeste telefoonhoesjes kunt u wel met alcoholhoudende middelen reinigen. Kijk voor de zekerheid naar de productinformatie van het hoesje om schade te voorkomen.
Oplaad- en koptelefoon ingang
Pas bij het schoonmaken op dat er geen vocht in de gaten van de telefoon komt. Het is echter wel nodig de oplaad- en koptelefooningang van het apparaat schoon te maken, maar doe dit zonder vocht. Er hoopt op deze plekken veel stof en viezigheid op, wat gevaarlijk kan zijn wanneer u het toestel aan de oplader legt. Door even te blazen, verdwijnt het meeste stof al uit de ingangen. Om hardnekkig vuil te verwijderen, kunt u een paperclip recht buigen en om het uiteinde een paar laagjes plakband, met de plakkant aan de buitenkant, wikkelen. Haal het uiteinde met het plakband langs de ingangen, zodat de vuilresten eraan vastplakken. Doe dit wel met beleid. De telefoon kan op deze plekken snel beschadigd raken.
Handen wassen
De telefoon helemaal bacterievrij krijgen is bijna onmogelijk. Het is vooral van belang dat bacteriën geen kans krijgen op het mobieltje terecht te komen. Was daarom vaak genoeg uw handen en neem het toestel niet mee naar het volgende toiletbezoek.
Op 30 maart 2022 bespreken MAX-dj’s Henkjan Smits en Manuëla Kemp dit onderwerp in hun programma De MAX! onder het mom van De MAX Weet Raad. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5.
(Bron: Nu.nl, Magriet, Radar, T-Mobile, Gezondheidenco)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
IK MAAK MIJN MOBILE TELFOON SCHOON MET GLASSEXSWAT IN DE FLES MET EEN SPUITJE ER OP.
Ik maak mijn telefoon schoon met vochtige doekjes, bestemd om gehoorapparaten mee schoon te maken.
Gaat perfect.
Je kunt ook vochtige brillendoekjes gebruiken.
met brillendoekje of ander soort vochtige doekjes. en men moet niet te schoon zijn. gaat je immuniteit kapot.
heb in 1957,1968, 1982 en in 2018 als laatste zware griep doorstaan maar van kind afaan niet zo krankzinnig , als wat de mensen nu doen overdreven zindelijk te zijn.
at rustig eten wat op de straat was gevallen, enz enz.
Helemaal mee eens dinarosa door overdreven reinheid gaat ons immuunsysteem in een slaapstand.
Reinheid is goed maar tot op zekere hoogte.
Een wijze les die ik heb geleerd is dat overal waar te voorstaat is niet goed behalve tevredenheid.
Brillendoekjes zijn niet aan te bevelen om ’t display te ” reinigen “, dit omdat er houtvezels in zitten. Ook wordt afgeraden om brillenglazen met deze doekjes te reinigen. Een theedoek met lauwwarm water nat maken, kan uitkomst bieden……..