Magnesium supplement van 2018
Publicatiedatum: 5 februari 2018
Vitamine C, kurkuma, vitamine B12 of magnesium. Het is maar een greep uit de voedingssupplementen die we vaak dagelijks innemen. Maar welk supplement is meest favoriet? De grote winnaar van 2018 is magnesium.
Supplementen
Om aan onze dagelijkse behoefte van vitamine en mineralen te komen, gebruiken veel mensen voedingssupplementen. Niet iedereen heeft supplementen nodig, want veel van de vitaminen en mineralen die we dagelijks nodig hebben, halen we uit onze voeding. Toch is het voor bepaalde groepen die extra voedingsstoffen nodig hebben zinnig om supplementen te nemen. Zo is het voor zwangere vrouwen goed om foliumzuur en vitamine D te slikken en ook voor ouderen en jonge kinderen goed om extra vitamine D te nemen. Maar ook mensen met stress of diegene die intensief sporten kunnen baat hebben bij een extra aanvulling. De vitamine en mineralen uit supplementen hebben dezelfde werking als die we van nature binnen krijgen, maar het lichaam zet de stoffen uit tabletten wel gemakkelijker om dan die we uit voeding halen.
Magensium
Om van het publiek te horen welk supplement het meest favoriet is, is een verkiezing uitgeschreven voor het Supplement van het Jaar. Welk van de supplement is volgens het Nederlandse publiek de beste? Dit jaar is magnesium de winnaar gevolgd door vitamine D. Magnesium wordt gebruikt voor spierontspanning, spierkracht en het uithoudingsvermogen van de spieren. Ook bij inspanning en stress kan de behoefte aan het mineraal toenemen. Ook gebruikers van maagzuurremmers kunnen meer magnesium nodig hebben. Magnesium zit onder andere in verschillende soorten noten, avocado’s, bananen, verschillende soorten groenten en in volkoren granen.
Vrijdag 2 februari 2018 is de uitslag bekend gemaakt op de Nationale Gezondheidsbeurs. Kurkuma, visolie, multivitamine en probiotica zijn dit jaar ook erg populair onder gebruikers.
(Bron: ANP/Voedingscentrum)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Het is leuk dat ze Magnesium het supplement van het jaar hebben gemaakt, maar als je niet tegen Magnesium kunt dan heb je er niks aan
In uw artikel haalt u niet het persbericht van NPN aan.
U voegt toe niet iedereen heeft vitamines nodig. Dit is onjuist. Veel Nederlanders hebben een vitaminetekort. Zeker op dit moment zijn er veel mensen met een vitamine d tekort.
Meer kunt u lezen in het tijdschrift Fit met Voeding van Dr. Gert E. Schuitemaker. Of in in van zijn vele boeken.
Graag uw reactie waarom het persbericht is aangepast.
De kop geeft tevens het woord magnesium niet correct weer.
Beste Elsedien, bedankt voor uw reactie. Ons artikel is gebaseerd op meerdere bronnen, waaronder het Voedingscentrum. Wie voldoende, gezond en gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf heeft in principe geen extra vitamines nodig. Wat niet wegneemt dat bepaalde groepen mensen ze juist wel nodig hebben en dat staat dan ook in het artikel.
Als arts en voorzitter van het Magnesium Health Institute ben ik wereldwijd betrokken bij onderzoek naar de relatie tussen magnesium en gezondheid. Onder meer door het langzaam maar zeker verdwijnen van magnesium uit onze bodem gedurende de laatste 150 jaar, heeft meer dan de helft van de Westerse wereldbevolking te maken met een chronisch magnesium tekort. Het standpunt van de internationale wetenschappelijke vereniging SDRM, WHO en FDA is dat tot zo’n 70 % van de bevolking nog niet toekomt aan de helft van de dagelijks aanbevolen dosis en dat suppletie dientengevolge onvermijdelijk is geworden. Gelukkig beschikken we in Nederland over een ware bodemschat: het meest zuivere natuurlijke magnesiumzout ter wereld met het beste biologische beschikbaarheidsprofiel. Ons instituut heeft de wereldwijd geldende assessments verricht. Zie ook: zechsteininside.com/nl/mhi-magnesiumtekort/
Let op hoeveel je slikt, want ieder lichaam is anders en veranderd ook naarmate we ouder worden. Ik slikte de magnesium dagelijks precies volgens aangegeven dosis van de producent, maar daardoor heb ik de laatste jaren veel last gehad van spierpijn vooral in de armen. Ik dacht dat het aan de leeftijd lag. Gelukkig kwam ik wat later zelf op de idee dat ik wel eens teveel magnesium binnen kreeg en inderdaad geminderd tot 1/4 van de aangegeven dosis en nu is het prima. Dus ga niet altijd uit van wat de producent aangeeft. Hoe meer er gebruikt wordt hoe meer winst voor de producent. Ik was verbaast dat teveel magnesium zulke pijnen konden veroorzaken.