voorlezen van Efteling sprookjes als Roodkapje

Sprookjes van de Efteling voorlezen met originele geluidseffecten: zo doet u dat

Voorlezen is een ontzettend leuke en nuttige bezigheid, die u samen met uw kleinkind, of bijvoorbeeld oppaskind of neefje/nichtje kunt doen. Het zorgt voor een betere woordenschat en een goed inlevingsvermogen bij kinderen. U kunt zelf een avontuur verzinnen of voorlezen uit een voorleesboek of verhaal op internet. Maar u kunt ook eens de speciale voorleesverhalen van de Efteling uitproberen. Deze sprookjes zijn, inclusief bijpassende geluidseffecten, terug te vinden op de website van het sprookjespark.

Efteling sprookjes voorlezen met geluidseffecten

Wie is er niet groot geworden met de sprookjes van de Efteling? Ook bij hedendaagse kinderen spreken ze nog volop tot de verbeelding. Op de website vindt u hier 7 voorleessprookjes: De nieuwe Kleren van de Keizer, De Wolf en de zeven Geitjes, De zes Dienaren, Doornroosje, Hans en Grietje, Roodkapje en Sneeuwwitje. Wanneer u er eentje aanklikt, krijgt u de tekst van het sprookje te zien.

Door vervolgens bovenaan op het microfoontje te klikken, krijgt u de vraag of u gebruik wilt maken van de microfoon op bijvoorbeeld uw mobiel, tablet of computer. Als u dit doet, wordt er spraakherkenning gestart en gaat het muziekje van het sprookjesbos spelen: de melodie Menuet in G, van de muzikale paddenstoelen. Op bepaalde punten in de tekst krijgt u vervolgens bijpassende geluidseffecten te horen.

Efteling
Lees ook: De Efteling, van sprookjesbos naar attractiepark

Gesnurk en vallende steentjes

Bij Doornroosje hoort u bijvoorbeeld het gesnurk van de wachter. Bij Hans en Grietje hoort u kiezelsteentjes vallen, die Hans strooit om een spoor te maken en in de Wolf en de Zeven Geitjes hoort u de wolf huilen als u hem noemt en het kleinste geitje mekkeren. Dit gaat allemaal automatisch wanneer u de woorden uitspreekt die bij dat punt in het verhaal horen. Kunt u de verraste gezichtjes al voor u zien?

Voorlezen aan dementerenden

Niet alleen kinderen zijn gebaat bij voorlezen. Ook voor dementerenden is het waardevol. Het helpt hen om contact te maken en herinneringen op te roepen. Zeker wanneer zij naast de bekende verhalen ook bijpassende geluiden te horen krijgen. Zo wanen ze zich weer even in het sprookjespark.

(Bron: Archief, Efteling, Bright. Foto: Taras Kuziv/Shutterstock)

Geef een reactie