Raad Gevraagd: “mijn kleinkind reageert zelden via WhatsApp”
Publicatiedatum: 3 februari 2022
Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.
H. appt regelmatig met zijn kleinkind (14 jaar), maar krijgt lang niet altijd iets terug. Of het duurt een hele tijd. H. vindt dat een beetje vervelend. Wat nu?
“Ik heb een goede band met mijn kleinkind en we hebben ook veel contact met elkaar. Hij komt elke week zeker 1 keer bij mij eten en ik kom ook regelmatig bij zijn ouders over de vloer. Tussen de bezoeken door stuur ik hem regelmatig een berichtje via WhatsApp, omdat ik geïnteresseerd ben in hoe het met hem gaat en wat hij aan het doen is. Ik krijg alleen zelden iets terug. Als we elkaar dan zien is alles gewoon koek en ei, maar ik vind het toch een beetje vervelend dat hij niets terugstuurt. Moet ik hem hierop aanspreken, of is dit gewoon iets van zijn generatie?”
Zelf insturen
Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Misschien kunt u hem vragen of hij het soms vervelend vindt – of wellicht overbodig – dat u hem regelmatig een Whatsapp bericht stuurt. U ontmoet elkaar toch regelmatig? Het kan bij hem ook overkomen als een soort van betutteling of controle, zoals ouders ook doen, vaak uit bezorgdheid, wat bij u niet speelt, bij u het gewoon interesse is, maar dat verschil zien ze op die leeftijd [nog] niet. Maar omdat hij er verder niets over zegt, daarnaast toch regelmatig goed contact is, kunt u ook stoppen met het sturen van Whatsapp berichtjes en afwachten of hij daarop reageert tijdens het etentje. Hij hoeft dan niet expliciet tegen u te zeggen dat hij de berichten vervelend vindt, wat hij misschien voor u weer sneu vindt. Reageert hij niet dan weet u genoeg, lijkt mij. Maar nogmaals; u kunt hem dus ook vragen of hìj het misschien vervelend vindt en niet het gesprek beginnen met dat ù het vervelend vindt.
Wat een geluk dat er nog kinderen zijn die niet steeds gelijk reageren. Als ze dat alleen bij jou doen dan moet je tijdens het wekelijkse eetbezoek daar eens naar informeren. Welke vragen moeten direct beantwoord worden? Mijn kleinkinderen reageren echt wel als een antwoord noodzakelijk is. De appjes van opa zijn immers vaak gebaseerd op grappige dingen en meer bedoeld als ‘moet je nu eens kijken wat ik nou weer gezien heb’.
Frans (76 jaar)