raad

Raad Gevraagd: “ik ben het zat om de pakketjes van mijn buren aan te nemen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Wel iets besteld, maar niet thuis op het moment van afleveren? dan klopt de postbode vaak bij de buren aan. Dit is ook het geval in de straat waar Stefan woont. Hij is hier alles behalve blij mee en vraagt zich het volgend af:

“Zeker 3 keer per week staat de postbode bij mij op de stoep om een pakketje van de buren af te leveren. Ik ben met deeltijdpensioen en ben zodoende relatief veel thuis, waardoor ik vaak het ‘slachtoffer’ ben. Erg irritant, want soms blijven de pakketjes van mijn buren dagen liggen en als ze wel komen, dan is dat vaak pas later op de avond. Ik wil dit alles graag bespreken met mijn buren, maar ik weet niet zo goed hoe ik moet beginnen. Hoe zou u dit aanpakken?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (4)

    Amaranthus says:

    Uw buren hebben alleen de keuze gemaakt pakketjes te bestellen. De postbode maakt de keuze om die bij u achter te laten. Tot op heden met succes want u bent tot noch toe erg behulpzaam geweest. Ik zou gewoon een paar weken lang een briefje voor de postbode op mijn voordeur hangen. Iets van: “Liever geen pakketjes voor de buren meer brengen. Hartelijk dank en vriendelijke groet, De Buurman.” Als de postbode die een paar weken heeft gezien en zich er hopelijk aan houdt moet het bij u rustig worden. De postbode zoekt dan een andere welwillende buurman die het pakketje (en waarschijnlijk alle volgende) voor hem en de buren wil bewaren. De buren krijgen dan, i.p.v. een briefje met uw adres om af te halen, een anders adres op het niet thuis briefje van de postbode in de bus. Daar hoeft u niet met de buren over te praten omdat zij (tenzij u duidelijk persoonlijk met hen heeft afgesproken dat u de pakketjes van hen wel zou aan nemen) de postbode niet hebben gevraagd de pakketjes bij u te brengen. Dat was de keuze van de postbode. Het is in deze tijd ook al niet zo verstandig meer vreemde pakketjes aan te nemen met het oog op fraude, oplichting etc..

    parrhesia says:

    Naar herhaaldelijk met bloemen,pakjes (ook van grootformaat) dagenlang opgescheept te zitten- die uiteindelijk voor de buren bestemd zijn-heb ik besloten hier verder geen medewerking meer aan te verlenen.
    De bezorgers van diverse bedrijven blijven alsnog aandringen indien je ze aan de deur “nee” verkoopt.
    Het moet toch echt niet gekker worden,..dat bedrijven op deze manipulatieve wijze je ongevraagd tot medewerker bombarderen.
    Je zou je nog onnodig schuldig gaan voelen,indien je aan deze grensverleggende activiteiten geen medewerking verleend.

    Het gemak dient de mens er zijn genoeg mogelijkheden om je pakje achteraf optehalen, en mocht er onverwijld iets gebeuren het staat de buren vrij om je te vragen. In eerste instantie is h’t de eigen verantwoording die hier aangesproken word, maar zoals gezegd “misbruik” is te herkennen, flexibiliteit word dan grensverleggend tot grenzeloosheid tot vanzelfsprekendheid.

    Het begon ooit uit hoffelijkheid om de buren tegemoet te komen, het is geworden tot ’n gewoonte, je bent ’n schakel in het bezorgsysteem waar al te gretig gebruik van word gemaakt,mede door dergelijke uitbuitende ondernemers en hun aandeelhouders.
    De bezorgers worden misbruikt werken voor een armzalige vergoeding, je zou zomaar medelijden kunnen krijgen.De pakjes bezorgmanie (de overdaad aan kartonproductie)kent ook al geen grenzen meer.
    De winkelstraten vertonen ook steeds meer lege plekken.

    Genzeloosheid? Een ouder liedje klinkt in mijn oor: waar moet dat heen,..hoe zal dat gaan,..waar komt die ……. toch vandaan.

    Hanneman says:

    Wie zou het niet zat zijn om ongevraagd tot onbezoldigd distributeur zijn te worden gedwongen? Ik wil niets afdoen aan beter een goede buur dan een verre vriend maar hier is af te vragen of dat ook zo is? Rutte voegt straks, binnen het kader van de participatiewet, aan het pannetje soep, het aannemen van pakketten voor de buren, of de hele flat of straat, dood leuk toe. Meneer, wat u niet wilt, niet doen!

    ineke18 says:

    Je kunt ook nee zeggen tegen de postbode. Ik heb het ook een poos gedaan en werd het ook beu. Nu zeg ik nee als de post met een pakje komt. Als je een paar keer nee zegt komen ze niet meer aan de deur.
    Succes.