zorgverlener Margaret helpt kinderen met hiv

Een gezonde toekomst voor kinderen met hiv, dat wil toch iedereen?

Voor ons is het nauwelijks voor te stellen dat (klein)kinderen hun tweede levensjaar niet halen door het gebrek aan medische zorg . Dat wil geen enkele (groot)ouder meemaken. In Afrika is het aan de orde van de dag. Daar haalt 80 procent van de kinderen met hiv die geen behandeling krijgen hun 2e verjaardag niet. Dat moet veranderen vindt Aidsfonds

Elke 6 minuten sterft een kind aan aids, omdat het niet op tijd levensreddende medicijnen kreeg. Deze kinderen met hiv, worden nu geraakt door niet één, maar twee epidemieën. Help de vergeten kinderen, juist nu! Bel 0800 – 1130 (gratis) of word online donateur van Aidsfonds

Vaak te laat

Een groot deel van de kinderen met hiv in Oeganda wordt geboren in een dorp op het platteland en daar grootgebracht en verzorgd. Deze kinderen komen bij gezondheidscentra vaak veel te laat in beeld omdat zij niet direct gezondheidsproblemen hebben. Niemand weet dat zij hiv besmet zijn, vaak pas als het te laat is.

‘Vergeten kinderen van de aidsepidemie’

Er zijn naar schatting wereldwijd 1,8 miljoen kinderen met hiv. De helft van deze kinderen wordt niet behandeld, bijvoorbeeld omdat hun ouders niet weten dat hun kind geïnfecteerd is. Ze worden de ‘vergeten kinderen van de aidsepidemie’ genoemd. Ze overlijden vroeg, vaak al voor hun 5e verjaardag.

Zorgsysteem overbelast door corona

Elke 6 minuten sterft een kind aan de gevolgen van aids, omdat het niet op tijd levensreddende medicijnen heeft gekregen. Met donaties traint Aidsfonds lokale gezondheidswerkers. Zij zorgen dat kinderen op hiv getest worden en waar nodig medicijnen krijgen. Maar de groep kinderen van wie wel bekend is dat ze hiv hebben, dreigt nu door corona ook uit beeld te raken. Door corona is het zorgsysteem overbelast, en door lockdowns kunnen of durven kinderen niet meer naar de kliniek te komen. Ze missen controles en de levensreddende medicijnen. En juist voor kinderen met hiv is het van levensbelang dat hun medicatie niet stopt.

Help te helpen

Ondanks corona, gaan gezondheidswerkers van Aidsfonds erop uit. In een tijd van sociale afstand sluiten de lokale zorghelden van Aidsfonds kinderen met hiv juist in hun hart. Zij zorgen dat kinderen getest worden en waar nodig starten met hun behandeling. Help hen deze kinderen te helpen, juist nu in deze moeilijke tijd.

Over Aidsfonds

Aidsfonds ondersteunt lokale gezondheidswerkers die hun uiterste best doen de vergeten kinderen van de aidsepidemie te helpen. Deze zorghelden gaan ook ten tijde van corona naar de kinderen toe, bieden hiv-tests aan en zorgen dat kinderen met hiv hun medicatie toch nog krijgen waardoor ze kunnen overleven. Aidsfonds is actief in onder andere Zimbabwe, Mozambique, Oeganda, Kenia, Zuid-Afrika en Nigeria.

In Tijd voor MAX

Op woensdag 16 december 2020 staat de uitzending van Tijd voor MAX in het teken van kinderen met hiv, in met name Afrika. Te gast zijn onder meer de directeur van Aidsfonds Mark Vermeulen en Natasja Froger, zij verloor ooit haar beste vriend aan de gevolgen van aids. Ook viroloog Anne Wensing van het UMC Utrecht schuift aan. Zij is al 25 jaar betrokken bij de aids-bestrijding.

Elke 6 minuten sterft een kind aan aids, omdat het niet op tijd levensreddende medicijnen kreeg. Deze kinderen met hiv, worden nu geraakt door niet één, maar twee epidemieën. Help de vergeten kinderen, juist nu! Bel 0800 – 1130 (gratis) of word online donateur van Aidsfonds

(Deze uitzending wordt mede mogelijk door Aidsfonds)

Geef een reactie

Reactie

    Thea V says:

    Kijk het programma over de kinderen met aids. Het verschrikkelijk als dit je treft. Er wordt weer geld gevraagd. Kijk eens naar het inkomen van deze meneer 125.000 euro per jaar. Laat hij wat inleveren
    dan kan dit ten goede komen aan deze groep mensen. Er zijn vele instellingen die om geld bedelen terwijl de directeur een riant salaris heeft. Ons geld gaat in deze tijd naar de voedselbank in eigen woonplaats .