Zuurkoolwraps met lamsballetjes en hummus
Zuurkool klinkt als echte winterkost. Maar dat u veel meer kunt met zuurkool, blijkt uit dit recept. Mounir maakt zuurkoolwraps met lamsballetjes en hummus. Wraps met een oosters tintje.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 4 grote meergranentortilla’s (of 6 kleine)
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram lamsgehakt
- 2 theelepels ras el hanout (specerijenmengsel)
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- zout, peper
- olijfolie
- 500 gram zuurkool
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels hummus
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wikkel de tortilla’s in aluminiumfolie en laat in de oven verwarmen.
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Meng in een kom het gehakt met de sjalot, knoflook, ras el hanout, ei en paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in de pan. Draai balletjes van het gehakt en bak de balletjes in circa 4 minuten om en om goudbruin.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Spoel de zuurkool goed uit en laat uitlekken. Verwarm de zuurkool circa 3 minuten. Voeg de honing toe en warm nog kort door. Breng op smaak met peper.
Besmeer de tortilla’s met hummus. Verdeel hier de zuurkool en de balletjes over. Rol de tortilla’s op en verdeel over borden.
TIP: vindt u de zure smaak van de zuurkool juist lekker? Spoel de zuurkool dan niet uit.
Eet smakelijk!