Zuurkoolschotel

Zuurkool kunt u op veel manieren eten. Traditioneel met aardappelpuree, of zoals deze variant, uit de oven. Mounir vervangt de traditionele aardappel voor knolselderij en als extra smaakmaker voegt hij er witte bonen aan toe. De zuurkoolschotel maakt hij af door er nog wat geraspte kaas over te strooien en nog 10 minuten in de oven te zetten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 knolselderij
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • snufje cayennepeper
  • 200 gram rundergehakt
  • 250 gram zuurkool
  • 1 appel (Elstar)
  • 1 blik witte bonen (à 200 gram)
  • peper, zout
  • snufje nootmuskaat
  • 100 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in circa 15 minuten gaar.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Bak het gehakt circa 3 minuten rul. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Voeg de cayennepeper toe en bak circa 1 minuut mee. Giet de zuurkool af en voeg toe. Bak circa 3 minuten mee. Rasp de appel en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de knolselderij af en laat droogstomen. Spoel de witte bonen af en voeg toe aan de knolselderij. Breng op smaak met nootmuskaat en stamp tot puree.

Verdeel het gehakt-zuurkoolmengsel over een ovenschaal. Verdeel hierop het knolselderij-bonenmengsel en bestrooi met de oude kaas. Bak circa 10 minuten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    oosterwijck says:

    Zuurkool is in alle vormen héél gezond. Barstensvol vitaminen en mineralen. In het winterseizoen lekkere stamppot en in de zomermaanden zuurkool salade. U kunt deze salade zelf maken van verse zuurkool, of U koopt kant en klare salade in de supermarkt.

    A. Diepgrond says:

    Ziet er lekker uit

Bekijk ook

Meer