Zoete aardappelcurry met tofu en broccolirijst
Publicatiedatum: 25 november 2021
Aan tofu zelf zit niet zoveel smaak, maar u kunt het met een beetje peper en zout al smaak geven. Voor bij de zoeteaardappelcurry wentelt Mounir de tofu even door de bloem zodat hij krokant gebakken kan worden. Hij serveert de curry met de gebakken tofu en broccolirijst.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 blok tofu (à 375 gram)
- 1 ui
- 1 duimgrootte gember
- zonnebloemolie
- 1 eetlepel garam masala
- 300 gram zoete aardappel
- 200 milliliter kokosmelk
- 200 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- peper, zout
- 2 eetlepels bloem
- 1 broccoli
- 0,5 bosje koriander
Bereidingswijze:
Pak de tofu in in een schone theedoek en leg er iets zwaars op, zodat de tofu kan uitlekken.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de gember. Verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de ui en gember circa 2 minuten. Voeg de garam masala toe en bak circa 1 minuut. Schil de zoete aardappel, snijd in kleine blokjes en voeg toe. Schenk de kokoksmelk en water in de wok en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat circa 15 minuten op laag vuur garen, eventueel met de deksel op de pan.
Snijd de tofu in blokjes, bestrooi met peper en zout en wentel door de bloem. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofu al roerende circa 5 minuten. Schep op een bord en zet apart.
Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd de stronk in kleine blokjes. Hak de broccoliroosjes met een koksmes of met de hakmolen fijn tot rijstvorm. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de broccolirijst circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander.
Verdeel de broccolirijst over borden. Schep daarnaast de curry en verdeel daarover de tofu. Bestrooi met de koriander.
Eet smakelijk!