Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!
Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.
Meer uitleg
Waarom cookies?
Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.
Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.
Functionele cookies
Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert
De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:
- het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
- het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
- het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
- het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
- het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
- het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
- het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
- het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
- het mogelijk maken om te reageren op onze websites
Webstatistieken
Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.
Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.
Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.
Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.
Wij gebruiken cookies voor:
- het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
- het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
- het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
- het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
- het optimaliseren van de website
Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.
Sociale media
Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.
Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:
Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie
De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.
typisch, ik drink het kookvocht altijd op, als ik zelf gekookt heb, eerst afkoelen natuurlijk
Ik doe in groentevocht altijd een schepje bouillonpoeder en drink dat op. Heerlijk.
Het kookvocht van de aardappelen voeg ik toe aan de jus.
Niet alle goedgekeurde stofjes zijn gezond. Stofjes zijn meestal chemisch en chemische stofjes/produkten hebben bijwerkingen als gedragsproblemen, hyperactief. Bovendien werken chemische stoffen als groeihormoon. Daarom zijn in Nederland de grootste mensen.
In alle verpakte middelen worden ze toegevoegd. Het wordt tijd dat daar eens wat meer onderzoek naar gedaan wordt.
Volgens mij hoeft dat onderzoek niet meer gedaan te worden, want uit uw stelligheid blijkt dat genoemde conclusies gebaseerd zijn op reeds bestaand (eigen) onderzoek …
ik koop nooit voorgesneden groentes. Als je ijsbergsla snijdt ontstaan er snel bruine randen. Als ik gesneden ijsbergsla koop is dit niet zo. Wel merkte ik als ik een zak gesneden ijsbergsla open er een geur van chloor uitkomt. Dus voor mij geen gesneden groentes meer. Het is ook veel te duur in verhouding. Als je van eeen krop ijsbergsla de bladeren afhaalt en die snijdt voor gebruik doe je heel lang met zo’n krop. Veel goedkoper dus dan zo’n kant en klaar zakje.
Helemaal gelijk wat betreft de chemische toevoegingen. Belangrijk om hier heel kritisch mee om te gaan. Ik heb hier een speciale app voor. Dat wij zo lang zijn geworden is te wijten aan de eiwitten m.a.w. veel consumeren van zuivel zoals melkproducten en vlees. Melk is decennia lang erg gepromoot , gelukkig is dat een stuk minder geworden. Een volk als de Masai, die uitsluitend leven van dierlijke producten, zie je dit ook terug. De Masai zijn onder de Afrikaanse volkeren verreweg het langste. Fijne dag
Volgens mij gaat er minder verloren als je groenten en aardappelen stoomt, laagje water in de pan, rooster erin en dan de groenten of piepers erin. Kooktijd is hetzelfde.
Ik krijg vaak diarree van voorgesneden groenten. Ik vermoed dat dat aan het bijgevoegde “bewaarmiddel” ligt. Als ik zelf verse groenten snijd heb daar nl nooit last van.
Bij stomen van groenten gaan geen vitaminen verloren zoals bij koken. Ook hoeft er geen zout toegevoegd te worden omdat de zouten de groenten behouden blijven. Jammer dat er in soort adviezen de stoom mogelijkheid vrijwel nooit onder de aandacht wordt gebracht. Voor het maken van een sausje zulje dus gewoon wat water uit de kraan moeten tappen.
Nederlanders zijn gemiddeld langste mensen ter wereld vanwege zuivelgebruik. Niet vanwege voorgesneden groenten waar hormonen in zouden zitten. Die andere lange mensen ( Masai in Zuidelijk Afrika) eten dat ook niet.
Goedgekeurde stoffen zijn al onderzocht, dus moet daar onderzoek over te vinden zijn.
Maar ben eens met anderen, die zelf vers snijden: dit is meestal goedkoper én scheelt plastic verpakkingen.
In de winter gebruik ik meer diepvriesproducten, vanwege de prijs.
Het is allemaal leuk en aardig maar wat als je niets hebt te kiezen.
Met reuma (artrose) moet je wel voorgesneden groente enz. kopen.
Mijn ervaring is dat de groente beter smaakt als je die zelf snijdt vlak voor het bereiden (vooral de koolsoorten). Ik ben alleenstaand dus gebruik daarnaast ook voorgesneden groente voor het gemak, vooral de gemengde groenten voor wokken e.d.
Ik zie heel veel Januari en 1* deze maand, Max is blijkbaar voor dementerende ouderen, wel is in kleine bakjes restjes doen prima, minder lucht is langer houdbaar.