Duur 12:59
Gepubliceerd op 19 oktober 2017

Zilvervliesrijstsalade met komijnwortel

Zilvervliesrijst is volkorenrijst. De rijst heeft een nootachtige smaak en is wat ’taaier’, maar vooral voedzamer dan witte rijst. Omdat de zemelen van de kiem tijdens het productieproces niet verwijderd worden, bederft de rijst in verhouding wel sneller. Wat de calorieën en koolhydraten betreft, is zilvervliesrijst gelijk aan witte rijst. Mounir maakt er zilvervliesrijstsalade met komijnwortel van.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 tuinbonen (diepvries)
  • olijfolie
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 200 gram bospeen
  • peper, zout
  • 1 citroen
  • 3 grote dadels
  • 0,25 bosje munt
  • 100 gram gegrilde paprika’s (uit pot)

Extra nodig:

  • Staafmixer

Bereidingswijze:

Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de tuinbonen in circa 8 minuten gaar.

Snijd de bospenen in dunne, schuine plakjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en verwarm de komijnpoeder circa 1 minuut. Voeg de bospeenplakjes toe en bak circa 8 minuten om en om goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg indien nodig een klein beetje van het kookvocht van de rijst toe aan de wortels.

Pers het sap van een halve citroen uit boven een hoge maatbeker. Ontpit de dadels, snijd in reepjes en voeg toe. Hak de munt en voeg toe. Voeg een scheut olijfolie toe en pureer het geheel tot een gladde dressing. Voeg, indien nodig, nog wat olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.

Snijd de paprika’s in reepjes. Meng de rijst met de bonen, bospeenplakjes en paprika en schenk er de dressing over. Meng alles goed door.

Verdeel de salade over borden en serveer met een partje citroen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer