Zelfgemaakte shoarma met knolselderijfriet
Knolselderij vormt net boven de grond een knol. Niet alleen de knol is te eten, ook de bladeren zijn te eten. De knolselderij wordt vaak verwerkt in bijvoorbeeld erwtensoep, maar is ook heerlijk om door de aardappelpuree te doen. Mounir maakt van er friet van en serveert de knolselderij friet bij zijn zelfgemaakte shoarma.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 0,5 knolselderij
- olijfolie
- 2 eetlepels honing
- peper, zout
- 150 gram kipfilet
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 2 theelepels shoarmakruiden
- 2 teentjes knoflook
- Turkse yoghurt
- 50 gram ijsbergsla
- 4 volkoren pitabroodjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil de knolselderij, snijd in frietvorm en kook circa 2 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Leg de knolfrieten op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de honing met een scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de knolselderijfrieten hiermee en bak de frieten in circa 20 minuten in de oven.
Snijd de kipfilet in reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip met de paprika, ui en shoarmakruiden circa 8 minuten.
Pel en snijd de knoflook fijn en roer door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
Verwarm de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de pitabroodjes en vul met de ijsbergsla en shoarmavulling. Verdeel de broodjes en knolselderijfrieten over borden. Serveer met de saus.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Lijkt me heerlijk! Maar ik heb wel een opmerking bij dit recept: er wordt ijsbergsla gebruikt, zonder deze vooraf te wassen.
Ongewassen ijsbergsla kan veel bacteriën bevatten, daarom toch altijd adviseren om even te wassen. (Helaas is dit niet algemeen bekend)
Lijkt me heerlijk! Maar ik heb wel een opmerking bij dit recept: er wordt ijsbergsla gebruikt, zonder deze vooraf te wassen.
Ongewassen ijsbergsla kan veel bacteriën bevatten, daarom toch altijd adviseren om even te wassen. (Helaas is dit niet algemeen bekend)
Leuke recepten vaak van Mounir!?