Zelfgemaakte pastinaakgnocchi met champignonsaus
Gnocchi ziet er misschien een beetje ingewikkeld uit, maar het is heel eenvoudig zelf te maken. Het basisbestanddeel is aardappel, gepureerd, met ei en bloem. Zo ontstaat er een soepel deeg waar u gemakkelijk de gnocchi van kunt maken. Sandra maakt pastinaakgnocchi met champignonsaus.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 250 gram kruimige aardappelen
- 250 gram pastinaak
- olijfolie
- 1 sjalotje
- 400 gram kastanjechampignons
- 200 milliliter slagroom
- 100-120 gram bloem
- 1 ei
- snufje nootmuskaat
- peper, zout
- verse peterselie
- 50 gram hazelnoten
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappelen en pastinaak in kleine stukken en kook in circa 15 minuten gaar.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de sjalot en fruit circa 2 minuten. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Voeg de champignons toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur inkoken. Breng op smaak met veel peper en een beetje zout.
Giet de aardappelen en pastinaken af en laat goed droogstomen en afkoelen. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Stamp de aardappel en pastinaak tot puree. Voeg het ei en de bloem toe. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout en kneed tot een soepel deegje. Bestrooi bloem over je werkblad en verdeel het deeg in 4 rollen. Snijd de rollen in kleine stukjes en kook ze in delen circa 2 minuten. De gnocchi gaan drijven als ze gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en herhaal dit tot alle gnocchi gekookt zijn. Hak de peterselie en voeg samen met de gnocchi toe aan de saus.
Rooster de hazelnoten in circa 3 minuten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
Verdeel de gnocchi en saus over borden en bestrooi met de hazelnoten.
Eet smakelijk!