Zeekraaltaart
Publicatiedatum: 15 oktober 2013
Ingrediënten:
Voor het deeg
- 100 gram Zeeuwse vlegel volkoren meel
- 100 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 150 gram koude boter
- 4 eetlepels koud water
- bloem
De vulling
- 400 gram zeekraal
- 500 gram rauwe kabeljauw
- 100 gram Zeeuwse garnalen
- 5 eieren
- 400 gram zure room
- geraspte kaas
- Paneermeel
- peper en zout
Overige benodigdheden:
- Bakvorm (glas, 30 cm en 3cm hoog)
- Mixer met kneedhaken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 – 225 °C.
Maak het deeg. Doe de meel en bloem met zout in de mengkom. Snijd de boter fijn en doe dit ook in de mengkom.
Gebruik de mixer met kneedhaken om de ingrediënten te mengen. Voeg het koude water toe terwijl u kneedt.
Maak van het mengsel een bal en laat het een uur in de koelkast opstijven.
Vet de bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem.
Rol het deeg uit en plaats het in de vorm.
Vervolgens kunt u de zeekraal roerbakken in olie.
Snijd de kabeljauw in grove stukken en breng de kabeljauw op smaak met zout en peper.
Strooi paneermeel op de bodem van de taart.
Leg daar vervolgens de stukken kabeljauw op en plaats de geroerbakte zeekraal daar bovenop.
Strooi de Zeeuwse garnalen erover.
Mix de eieren met de zure room. Breng het mengsel op smaak met wat zout (gebruik niet te veel, want zeekraal is zout van zichtzelf) en peper. Giet het mengsel in de bakvorm
Het mengsel moet alle ingrediënten bedekken.
Stooi een klein beetje geraspte kaas over de taart. Niet te veel want de kaas mag niet overheersen.
Bak de taart op 200-225 °C tussen de 30 en 35 minuten. Plaats de taart iets onder het midden van de oven.
(Bron: Nelleke Luteijn)