Naar cookieinstellingen
Zeebrasem van de grill met kappertjesboter en coleslaw van Bart van Olphen.

Zeebrasem van de grill met kappertjesboter en coleslaw van Bart van Olphen

Wie aan barbecue denkt, denkt vaak aan vlees. Maar ook vis kan prima van de barbecue, dat wil Bart van Olphen laten zien. Hij maakt in Tijd voor MAX zeebrasem van de grill met kappertjesboter. Voor erbij nog een coleslaw.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 2 zeebrasems van 600 tot 800 gram, schoongemaakt
  • 2 citroenen, één in plakken gesneden, één gehalveerd
  • Een kwart sinaasappel, de schil ervan
  • 4 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 0,5 bos peterselie, grofgesneden
  • lichte olijfolie
  • zout

Kappertjesboter

  • 150 gram boter
  • Sap van 0,5 citroen
  • 2 eetlepels kappers
  • 4 takjes peterselie, blaadjes fijngesneden
  • Zout en peper

Extra nodig

  • Kleine skillet (gietijzeren koekenpan met 2 schenktuiten)

Bereiding zeebrasem van de grill

Snijd de vis aan beide kanten om de 2 centimeter in en vul de inkepingen met zout. Vul daarna de vis met de plakken citroen, sinaasappelschil, plakjes knoflook en peterselie. Smeer de vis met een kwast in met wat olie. Leg de zeebrasem in een visrooster en rooster de vis afhankelijk van de grootte 2 tot 3 minuten op directe hitte. Draai halverwege om. Verplaats de vis naar indirecte hitte en grill de vis nog 14 tot 18 minuten door, afhankelijk van de grootte. Draai de vis regelmatig om.

Grill tegelijkertijd de halve citroenen met de open kant op directe hitte op een rooster. Zodra de citroen mooi kleurt, dat duurt een paar minuten, haal je deze van de BBQ.

Zet een kleine skillet op het indirecte hittedeel van de BBQ en smelt daarin de boter. Meng de gesmolten boter met het citroensap en kappers. Zorg ervoor dat de boter niet gaat kleuren. Meng vlak voordat je gaat serveren peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de gegrilde vis met de kappertjesboter en de gegrilde citroenhelften.

Coleslaw

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • Sap van een kwart citroen
  • 500 gram rode, witte, chinese en/of spitskool
  • Handvol walnoten, in grove stukken
  • Zout en peper

Bereiding coleslaw

Meng de mayonaise met de yoghurt, mosterd en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kool in dunne plakken en trek de lamellen uit elkaar zodat je reepjes krijgt. Meng dit met het mayonaisemengsel en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Serveer de salade met de stukken walnoot.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Bart van Olphen. Foto: David Loftus)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.