Zalmtartaar

Zalmtartaar van Robèrt van Beckhoven

Voor Robèrt van Beckhoven is een mooie presentatie van een gerecht heel belangrijk. Het gaat er niet om hoe moeilijk of makkelijk het is om te bereiden, maar hoe het gerecht gepresenteerd wordt. Dat geldt ook voor deze hapjes met zalmtartaar. Zij zijn makkelijk te maken en staan zeer feestelijk.

Ingrediënten zalmtartaar (voor 4 personen):

  • 300 gram rauwe verse zalm
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
  • paar takjes verse dille, wat extra voor decoratie
  • eventueel een klein beetje (verse) citroensap
  • 4 geroosterde witte of bruine boterhammen
  • uitsteekvorm in de vorm van een ster

Bereidingswijze:

Hak de verse zalm in klein blokjes of nog iets fijner als u dat lekkerder vindt. Bestrooi met peper en (een klein beetje) zout.

Meng de mayonaise met de dille en voor de liefhebber een beetje (verse) citroen. Voeg vervolgens de zalm toe en meng goed door elkaar.

Rooster de boterhammen. Steek met de stervorm uit elke boterham een ster en doe er wat van de zalmtartaar op. Herhaal dit tot u 4 stuks heeft. Leg bovenop nog een takje dille ter decoratie.

Tip: gebruik een crème brûlée-brander om de zalm lauw-warm te maken. Geen fan van dille, vervang het voor platte peterselie.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie