Zalmsalades van Mathieu Robert
Publicatiedatum: 18 september 2019
Mathieu Robert van Zalmrokerij Smoking werkte ooit als chef-kok in sterrenrestaurants waar hij de kneepjes van het visroken-vak heeft geleerd. Dat roken gaat zo goed dat hij in 2010 zijn eigen rokerij is gestart. In Tijd voor MAX maakt Marthieu Robert verschillende zalm hapjes. Mathieu kookt op gevoel, dus we hebben geen exacte hoeveelheden.
Ingrediënten:
- trekdrop zalm
- rode biet zalm
- hennep/laurier zalm
- aardappels
- sjalottten
- gekookte rode bier
- bieslook
- venkel
- mayonaise
- grove Zaanse mosterd
- zout en peper
- witte wijn
Bereidingswijze:
Van de mosterdmayonaise:
Voeg een beetje mosterd en scheutje wijn bij elkaar mix goed met een staafmixer. Begin met een beetje mosterd en voeg toe totdat de smaak naar wens is.
Van de aardappelsalade:
Maak kleine blokjes van de aardappel en kook de aardappels kort zodat ze een mooie stevige bite houden. Giet ze af en laat ze rustig afkoelen. Snijd het sjalotje en de bieslook vervolgens zeer fijn. Als de aardappels zijn afgekoeld mix dan de aardappels, sjalot, bieslook en mayonaise voorzichtig met elkaar zodat het geheel mooi bij elkaar blijft. Maak af met wat peper en zout naar smaak.
Van de bietensalade:
Deze is nog eenvoudiger dan de aardappelsalade. Snijdt de koude gekookte bietjes ook in kleine dobbelsteentjes en het sjalotje zeer fijn. Hierna bij elkaar mengen en op smaak maken met peper en zout.
Van de venkelsalade:
Venkel fijn snijden in reepjes beetgaar koken en laten afkoelen. Sjalot zeer fijn snijden. Alles bij elkaar mengen en op smaak maken met peper en zout.
(Bron: Mathieu Robert)