Zalmragout met groente en rijst
Boerenkool is niet alleen lekker in de stamppot, maar ook om te verwerken in andere gerechten. Want in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het snel gaar. Mounir verwerkt de boerenkool met oesterzwammen, prei in een zalmragout en serveert er rijst bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 1 prei
- klontje boter
- 150 gram oesterzwammen
- 150 gram boerenkool
- 30 gram bloem
- 500 milliliter melk
- 150 gram meergranenrijst
- 1 eetlepels mosterd
- 150 gram zalm
- peper, zout
Bereidingswijze:
Pel en snipper de sjalot. Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd in dunne halve ringen. Smelt een klontje boter in een brede pan en fruit de sjalot en prei circa 2 minuten. Scheur de oesterzwammen en voeg toe. Voeg de boerenkool toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk al roerende de melk in de pan en laat op zacht vuur circa 15 minuten pruttelen.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens bereidingswijze op de verpakking.
Voeg de mosterd toe aan de saus. Snijd de vis in blokjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog circa 5 minuten op zacht vuur pruttelen.
Verdeel de rijst over borden en verdeel hier de zalmragout over.
Eet smakelijk!