Duur 08:42
Gepubliceerd op 28 december 2016

Zalmhapjes van Bart

Tijdens de jaarwisseling is het heerlijk om een paar kleine, maar zeer smakelijke hapjes op tafel te zetten, die u snel heeft gemaakt, maar die bij iedereen in de smaak zullen vallen. De zalmhapjes van Bart van Olphen zijn hier perfect voor! Even snel in elkaar en dan zo op tafel. Eet smakelijk!

Ingrediënten (4 voorgerechten of 10 hapjes):

  • 200 gram verse zalm filet
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • Sap en zeste van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel kappers
  • 1 eetlepel gesnipperde sjalot
  • 5 takjes dille fijngehakt
  • 5 takjes bieslook, fijngesneden
  • 1 theelepel mosterd
  • 200 gram gerookte zalm
  • zout en peper

Bereiding:

Snij de verse zalmfilet in kleine blokjes en meng dit met de creme fraiche, kappers, citroensap en -zeste, sjalot, fille, bieslook en mosterd.

Breng op smaak met zout en peper.

Leg de gerookte zalmplakken plat op een snijplank en leg daarin een lepel van de gemarineerde zalm.

Vouw de plakken dicht zodat je een mooi pakketje krijgt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer