Zalm en gehaktballetjes van Pascale Naessens

Ingrediënten:

Voor de zalm:

  • rauwe zalm (ongeveer 80 gram per persoon)
  • een handvol pijnboompitten
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • peper en zout

Voor de gehaktballetjes in bouillon:

  • 2 lange rode paprika’s
  • 2 lente-uitjes
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 600 milliliter water
  • 300 à 400 gram gehakt
  • 3 knoflookteentjes
  • 4 centimeter verse gember
  • 1 bosje koriander

Bereiding:

Van de zalm:

Rooster de pijnboompitten. Dit gaat het makkelijkst in een warme oven. Houd de pitten goed in de gaten, want het bruinproces kan plots heel snel gaan.

Strooi de geroosterde pijnboompitten in een vijzel en stamp ze in grove brokjes. Het moet een grof mengsel zijn, maak er dus geen poeder van. Voeg 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn toe. Kruid bij met peper en zout.

Snijd de zalm in rechte plakjes van een halve centimeter dik. Leg op elk bord een paar plakjes zalm en dresseer er de tapenade over.

Van de gehaktballetjes in bouillon:

Versnipper de knoflook en de gember. Hak de koriander fijn. Meng alles door het gehakt en kruid met flink wat peper en een beetje zout. Rol er balletjes van.

Snijd de rode paprika’s in dunne ringetjes en stoof ze gaar in flink wat olijfolie. Voeg 600 milliliter water en de sojasaus toe. Kruid met peper. Proef eerst alvorens zout toe te voegen, want sojasaus is al zout. Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe. Laat rustig koken tot het gehakt gaar is.

Snijd intussen de lente-uitjes diagonaal door en strooi deze net voor het opdienen over de bouillon.

(Bron: Pascale Neassens)

Geef een reactie