Wraps met geroosterde pompoen en gehakt
Publicatiedatum: 16 september 2021
Een wrap, tortilla, kunt u werkelijk vullen met alles wat u lekker vindt. De wraps zijn tegenwoordig ook in meer soorten verkrijgbaar, bijvoorbeeld van groenten. Mounir gebruikt voor dit recept gewone tortilla’s en vult ze met geroosterde pompoen en gehakt.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 kleine flespompoen (of een halve grote)
- olijfolie
- peper, zout
- 1 uitje
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel garam masala
- 150 gram rundergehakt
- 1 little gem
- 4 eetlepels hummus
- 4 tortilla’s
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de flespompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in repen. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen circa 25 minuten.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de garam masala toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak rul in circa 5 minuten. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de little gem.
Besmeer de tortilla’s met hummus. Leg daar wat blaadjes little gem op en verdeel hierop het gehakt. Leg de geroosterde pompoen hierop en rol de tortilla’s op. Verdeel de wraps over borden.
Eet smakelijk!