Wraps met gerookte zalm en asperges
Vis zit boordevol visvetzuren die goed zijn voor ons hart en onze bloedvaten. Het is goed om 1 keer per week, bij voorkeur, vette vis te eten. Vette vissen zijn makreel, sardines, haring of zalm. Sandra combineert de zalm met groene aspergetips en rolt dit op in een tortilla.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 200 milliliter volle kwark
- 1 eetlepel mierikswortelpuree
- 2 citroenen
- olijfolie
- zout, peper
- 100 gram groene aspergetips
- 125 gram cherrytomaten
- 1 avocado
- 100 gram babyspinazie
- 4 tortilla’s
- 2 bosuitjes
- 200 gram gerookte zalm
Extra nodig:
Staafmixer
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de doperwten ontdooien.
Pureer met de staafmixer de doperwten, kwark en mierikswortel tot spread. Rasp en pers een citroen naar smaak boven de spread en breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door.
Verspreid de aspergetips over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Bak in circa 5 minuten in de oven.
Halveer de cherrytomaten. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een kom de spinazie, tomaatjes en avocado. Besprenkel met het sap van de andere citroen en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en hussel alles goed om. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Besmeer de tortilla’s met de doperwtenspread en bestrooi met de bosui-ringen. Verdeel hier de gerookte zalm en aspergetips over en rol de tortilla’s op. Verdeel de tortilla’s over borden en serveer met de salade.
Eet smakelijk!