Naar cookieinstellingen
Duur 14:59
Gepubliceerd op 7 januari 2022

Wortelcakejes met vanillecrème

Wortel klinkt hartig, maar in baksels krijgt het een subtiel zoete smaak. Elizabeth verwerkt de wortel door het beslag van de wortelcakjes en doet er een overheerlijke vanillecrème overheen. Zo gemaakt en leuk om uit te delen.

Ingrediënten (voor ongeveer 12 stuks):

  • 90 gram wortel
  • 110 gram ananas
  • 60 gram pecannoten
  • 130 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baksoda
  • 0,25 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,25 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 0,25 theelepel gemalen kruidnagel
  • 70 gram kristalsuiker
  • 50 gram bruine rietsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract (let op: geen vanille-aroma)
  • 125 milliliter zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 20 gram geraspte kokos
  • 1 sinaasappel

Voor de topping:

  • 300 gram roomkaas
  • 200 gram witte chocopasta
  • 1 theelepel vanille-extract (let op: geen vanille-aroma)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 190 °C. Verdeel de cupcakevormpjes over de muffinvorm.

Schil de wortel en rasp op een grove rasp. Weeg 90 gram af. Pureer de ananas in de blender tot een gladde puree. Houd een paar mooie pecannoten achter voor versiering en hak de rest fijn.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Klop met een garde in een andere kom de kristalsuiker, bruine suiker, vanille-extract, zonnebloemolie en de eieren tot een troebel beslag. Voeg het bloemmengsel toe en meng alles kort tot de bloem helemaal is opgenomen.

Spatel de kokos door het beslag. Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en voeg aan het beslag. Spatel de ananas en wortel door het beslag. Voeg de pecannoten toe en spatel door.

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes; circa 3 eetlepels per vormpje en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes 5 minuten afkoelen in de vorm en laat ze dan uit de vorm helemaal afkoelen op een rooster.

Meng in een kom de roomkaas met de chocopasta en vanille-extract tot een gladde crème. Hak de rest van de pecannoten grof. Versier de cupcakes met de crème en de pecannoten en rasp er de rest van de sinaasappelschil over. Snijd eventueel dunne plakjes sinaasappel en gebruik die ook als garnering.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Reactie

    Baksels says:

    Lijkt mij heerlijk, maar wel heel veel ingrediënten!
    Hoe maak ik vanille-extract?

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.