Worstenbroodjes kerstboom Robèrt

Worstenbroodjes kerstboom van Robèrt van Beckhoven

Worstenbroodjes zijn het hele jaar door lekker. Waarom ze dan niet feestelijk maken voor kerst? Door de broodjes in plakjes te snijden en in een kerstboomvorm neer te leggen, ziet het er meteen leuk uit! Robèrt van Beckhoven maakt in Tijd voor MAX daarom deze smakelijke kerstboom.

In plaats van zelf worstenbroodjesdeeg te maken, kunt u er ook voor kiezen om bladerdeeg en gehakt te gebruiken. Maar worstenbroodjesdeeg bakt volgens Robèrt wel mooier gaar.

Ingrediënten:

Deeg

  • 200 gram melk
  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • 9 gram zout
  • 10 gram basterdsuiker
  • 125 gram boter

Gehaktworstjes

  • 750 gram half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 75 gram paneermeel
  • zout
  • peper

Extra nodig

  • Eitje om te klutsen
  • Peterselie ter decoratie

Bereiding worstenbroodjes kerstboom

Verwarm de melk tot 20 graden. Draai van alle ingrediënten een soepel deeg. Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op. (Lees hier hoe u dat doet.) Laat de bolletjes 30 minuten rusten.

Meng alle ingrediënten voor de gehaktworstjes. Weeg porties van 30 gram af en vorm hier worstjes van.

Rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit. Leg de gehaktworstjes erin en rol op. Snijd in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Leg in de vorm van een kerstboom op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 60 minuten narijzen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes in ongeveer 12 tot 15 minuten af.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie