Witte eierkoeken van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 26 oktober 2018
De meeste van ons kennen de gele eierkoeken wel. Maar een typisch Brabantse lekkernij is de witte eierkoek. Deze eierkoek heeft meer weg van een macaron, hij is knapperig aan de buitenkant en smeuïg van binnen.
Ingrediënten (voor ongeveer 7 stuks):
- 3 eieren
- 240 gram suiker
- 15 gram citroenrasp
- 8 g maizena
- 10 gram poedersuiker
- 210 gram bloem
Extra nodig:
spuitzak met een glad spuitmondje
Bereidingswijze:
Verwarm de oven ondertussen voor op 150 ⁰C.
Verwarm de eieren met de suiker en de citroenrasp au bain-marie tot 70 ⁰C en klop dit vervolgens luchtig in de keukenmachine. Spatel de maizena, poedersuiker en bloem erdoorheen.
Vul de spuitzak met het beslag en spuit doppen op de bakplaat. Laat nog minimaal een uur staan op kamertemperatuur.
Bak de eierkoeken in ca. 15 minuten gaar.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)