Witte chocoladecakejes van Robèrt
Publicatiedatum: 21 april 2017
Deze witte chocoladecakejes zijn een heerlijke verwennerij. Robèrt werkt ze af met abrikozenjam, slagroom en rood fruit om met het oog op Koningsdag alvast in de Oranjestemming te komen.
Ingrediënten:
- 100 gram boter
- 100 gram witte chocolade, in stukjes
- 2 eieren, gesplitst
- 80 gram suiker
- 50 gram bloem, gezeefd
- 30 gram amandelmeel
Voor de afwerking:
- abrikozenjam
- 150 milliliter gezoete slagroom, opgeklopt
- rood fruit
Extra nodig:
- individuele cakevormpjes naar keuze (bijvoorbeeld een muffinbakvorm)
- kwastje
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter. Meng de stukjes witte chocolade erdoorheen tot deze ook gesmolten zijn.
Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige massa en spatel dit door het boter-chocolademengsel. Spatel de bloem en het amandelmeel door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel deze er tot slot ook doorheen.
Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag en bak ze op 180 graden, ongeveer 20 minuten. Haal de cakejes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Verwarm een beetje abrikozenjam in een pannetje en bestrijk de cakejes hiermee. Decoreer elk cakeje met een toef slagroom en wat verse rode vruchtjes.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Klinkt goed. Ga het zeker proberen.