Witte bonenpuree met garnalen

Witte bonenpuree met Hollandse garnalen en geroosterde savooiekool met ansjovisboter

Witte bonen met vis is misschien geen voor de hand liggende combinatie, maar een goede combinatie is het wel. Want van de bonen maakt Sandra puree en dat samen met de Hollandse garnalen en ziltige ansjovisboter, smaakt verrassend lekker. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 savooiekool
  • olijfolie
  • peper, zout
  • klontje boter
  • 1 pot witte bonen (à 400 gram)
  • 1 citroen
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 blikje ansjovis (à 45 gram)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de savooiekool in kwarten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de savooiekool circa 25 minuten.

Smelt een klontje boter in een klein pannetje. Spoel de bonen uit en voeg toe. Verwarm circa 3 minuten en breng op smaak met peper en zout. Rasp de citroen en bewaar de rasp. Halveer de citroen en pers naar smaak boven de bonen uit. Stamp de bonen tot puree. Voeg de Hollandse garnalen toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Smelt een klontje boter in een pannetje en voeg de ansjovis en de aanhangende olie toe. Smelt de ansjovis in de boter tot de ansjovis helemaal is verdwenen in de boter.

Verdeel de witte bonenpuree met Hollandse garnalen over borden. Leg hier de geroosterde savooiekool over en lepel er wat van de ansjovisboter over. Bestrooi met wat van de geraspte citroenschil.

Eet smakelijk!

Geef een reactie