Witlofstamppot met ham en gorgonzola
Gorgonzola wordt al sinds eeuwen gemaakt in het noorden van Italië. De kaas heeft een zeer karakteristieke smaak. Hij is zo te eten, maar ook ideaal om in sauzen en gerechten te verwerken. Het geeft een saus een zachte en volle smaak. Sandra verwerkt de gorgonzola in een witlofstamppot met ham.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- olijfolie
- 2 rode uien
- 4 stronkjes witlof
- 150 gram hamblokjes
- 50 gram walnoten
- 1 rode appel
- klontje boter
- scheutje melk
- 50 gram gorgonzola
- peper, zout
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel de uien en snijd in halve ringen. Fruit de ui circa 2 minuten. Halveer de witlof en verwijder het kontje en de kern. Snijd de witlof in lange repen en bak circa 3 minuten op hoog vuur. Voeg de ham toe en bak circa 2 minuten mee.
Rooster de walnoten in circa 3 minuten in een droge koekenpan en laat op een bord afkoelen. Rasp de appel.
Giet de aardappelen af en laat droogstomen. Voeg de boter toe en stamp tot puree. Voeg een scheutje melk toe en roer door. Voeg de witlof, ham en geraspte appel toe en breng op smaak met peper. Roer alles goed door.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel er de gorgonzola en walnoten over.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Net dit gegeten, heb er maar een woord voor, Heerlijk.
Wij zijn niet heel grote eters, beetje te veel voor ons dus, maar zeker voor herhaling vatbaar.
Bedankt Sandra Ysbrandy voor dit heerlijke recept.
Het was echt heerlijk! Ook supermakkelijk te maken. Bedankt Sandra!
Daarnet klaar gemaakt en gegeten. Heerlijk!!
Ik kende al veel varianten met witlof, maar dit is een aanrader.
Eenvoudig recept maar Ooo zo geslaagd.
Dank Sandra