Duur 14:07
Gepubliceerd op 19 september 2019

Witlofschotel met ham en kaas

Bij dit recept doet de oven het meeste werk. Dat wil zeggen, de oven zorgt dat de combinatie van witlof, aardappelen, ham en kaas heerlijk smaakt. En vergeet vooral het snufje nootmuskaat niet. Dat maakt deze witlofschotel van Sandra helemaal af.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 300 milliliter melk
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • peper, zout
  • snufje nootmuskaat
  • paar stengels bieslook
  • 500 gram witlof
  • olijfolie
  • 150 gram gekookte ham in plakken

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen circa 10 minuten.

Smelt een klontje boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak al roerende circa 2 minuten. Voeg al roerende de melk toe en laat op zacht vuur circa 8 minuten pruttelen. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hak de bieslook en voeg aan het einde toe.

Snijd de kontjes van de witlof en snijd de witlof in de lengte in vieren. Smelt een klontje boter in de pan en bak de witlof circa 3 minuten op hoog vuur.

Giet de aardappelen af en laat uitwasemen. Snijd de aardappelen in plakjes. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelplakjes over de ovenschaal. Verdeel hierover de gebakken witlof. Snijd de ham in reepjes en verdeel over de witlof. Verdeel hierover de rest van de aardappelplakjes. Schenk hierover de bechamelsaus en bestrooi met de rest van de kaas. Bak in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer