Witlofovenschotel van Brenda Hoff
Publicatiedatum: 9 februari 2017
De liefde voor koken kwam bij Brenda toen ze ging samenwonen. Maar toen het eenmaal op gang kwam, was ze niet meer te houden. Ze heeft zelfs haar eigen foodblog: Brenda Kookt. Hier vindt u snelle klassiekers maar dan met een twist van Brenda. Net als deze witlofovenschotel.
Ingrediënten ( voor 4 personen):
- 500 gram aardappels, geschild, in stukken
- 12 fijne stronken witlof(of 6 dikkere, gehalveerd)
- 30 gram roomboter
- 75 gram rode pesto
- 100 gram prosciutto, in plakjes
- 1 bol mozzarella, in plakjes
- 2 eetlepel pijnboompitjes
- olijfolie, om mee in te vetten
- zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
Kook de aardappels gaar. Giet de aardappels af, maar vang het kookvocht op. Kook de witlof in ruim water in 10 minuten beetgaar en laat de stronkjes uitlekken.
Stamp de aardappels fijn, meng er de roomboter en 120 milliliter van het kookvocht door. Roer de rode pesto door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Knijp de stronkjes witlof uit en rol ze in de plakjes prosciutto. Leg de stronkjes witlof op de aardappelpuree. Beleg de ingerolde stronken witlof met mozzarella en bestrooi met pijnboompitjes.
Zet de schotel 25 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en goudbruin kleurt.
(Bron: Snelle klassiekers met een twist van Brenda Hoff)