Winterse quinoakom met gerookte kip
Publicatiedatum: 9 februari 2022
Deze quinoakom met gerookte kip is licht verteerbaar en voedzaam. Door de spruitjes in dunne reepjes te snijden wokt u ze in een handomdraai gaar. De sesamolie geeft een volle nootachtige smaak aan de kom. Houdt u van een beetje pittig, doe dan de volle 2 theelepels wasabi door de mayonaise. Liever iets minder pittig? Houd het dan bij 1 theelepel.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram quinoa
- 350 gram spruiten (geschoond)
- zonnebloemolie
- peper, zout
- 1 kleine winterpeen
- 1 kleine mango
- 1 roodlof
- 150 gram gerookte kipfilet
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels wasabi
- 2 eetlepels sesamolie
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Halveer de spruitjes en snijd in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in een wok en wok de spruitjes circa 4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Schil de winterpeen, snijd in plakken en vervolgens in reepjes en blokjes. Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd de roodlof in dunne reepjes. Snijd de gerookte kip in reepjes. Meng de mayonaise met de wasabi.
Giet de quinoa af en roer er de sesamolie door. Verdeel de quinoa over diepe kommen. Verdeel daarover de spruiten, kip, roodlof, winterpeen en mango. Lepel er de wasabimayonaise over.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Gewoon walgelijk dat jullie nog steeds het eten van onschuldige dieren promoten. Tegenwoordig zijn er zoveel alternatieven te vinden om lekker en gezond te eten zonder dierenleed.