winterse caponata

Winterse caponata

Caponata is een Siciliaanse salade van gekookte groenten. Normaal is het belangrijkste ingrediënt aubergine, maar Mounir verwerkt er uien, winterpeen, pastinaak en bleekselderij doorheen. Hij serveert de caponate met focaccia.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 1 winterpeen
  • 2 pastinaken
  • 3 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 200 milliliter passasta
  • scheutje azijn
  • 75 gram groene olijven zonder pit
  • 20 gram rozijnen
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peper, zout
  • focaccia

Bereidingswijze:

Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in schuine plakjes. Schil de pastinaken en snijd in schuine plakjes. Schil de bleekselderij en snijd in dunne reepjes.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de uien circa 2 minuten. Voeg de winterpeen toe en bak circa 2 minuten. Voeg de pastinaak en bleekselderij toe en bak circa 2 minuten. Voeg de passasta en azijn toe en laat circa 10 minuten sudderen. Voeg de olijven samen met de rozijnen, pijnboompitten en kappertjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de caponata over borden en serveer met focaccia.

Eet smakelijk!

Geef een reactie