Wentelteefjes met pompoen-geitenkaasspread en geroosterde paprika
Wentelteeftjes kennen we voornamelijk als een zoet gerecht dat vooral wordt gegeten als ontbijt of wordt verwerkt in een dessert. Mounir maakt een hartige variant met pompoen-geitenkaasspread en geroosterde paprika.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 0,5 flespompoen
- 2 rode paprika’s
- olijfolie
- Peper, zout
- 2 eieren
- 100 milliliter melk
- 4 dikke sneden boerenbrood
- klontje boter
- 20 gram pijnboompitten
- 1 blikje kikkererwten (à 150 gram)
- 50 gram zachte geitenkaas
- paar takjes tijm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Verspreid de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in lange repen. Leg de paprika’s naast de pompoenblokjes. Besprenkel de groente met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak in circa 20 minuten gaar.
Kluts de eieren en melk in een diep bord en breng op smaak met peper en een beetje zout. Snijd dikke plakken van het brood en wentel ze door het eimengsel. Smelt de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes in circa 4 minuten om en om goudbruin. Rooster de pijnboompitjes circa 2 minuten in een droge koekenpan.
Spoel de kikkerweten af. Doe de pompoenblokjes, kikkererwten en de geitenkaas in hoge maatbeker. Ris hier de tijm boven. Voeg een scheutje olie toe en pureer met de staafmixer. Beleg de wentelteefjes met de pompoen-geitenkaasspread en verdeel hier de geroosterde paprika over. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met wat olijfolie.
Eet smakelijk!