Naar cookieinstellingen
week zonder vlees

Week Zonder Vlees: bekijk onze lekkerste recepten

Vandaag, maandag 9 maart 2020, gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. De naam zegt het al, want voor één week wordt ons gevraagd om eens geen vlees op tafel te zetten. Nog altijd bestaat het idee dat eten zonder vlees saai is, maar menig chef-kok beweert het tegendeel. Vegetarische gerechten zijn hartstikke in en heel vaak niet ingewikkeld om te maken. Wij doen mee en ter inspiratie hebben we een aantal makkelijke en lekkere recepten voor u verzameld. 

Halloumi

Zo heeft Janny van der Heijden een heerlijk recept met gebakken halloumi. Halloumi is een Cypriotische geitenkaas die niet smelt bij het bakken, grillen of frituren. Lekker om bij een salade of zelfs bij een zomerse stamppot. Janny serveert de halloumi bij een mangosalade. Bekijk het recept.

Ook Mounir heeft een heerlijk recept met halloumi. Hij legt het als smaakmaker op een winterpeen-macaroni-ovenschotel. Bekijk het recept.

Tofu en tempé

Ook tofu is zo’n handig product. Het bestaat uit soja en neemt de smaak aan die u er aan geeft. Het is een goede vervanger voor gerechten uit de Indische keuken. Sandra Ysbrandy gebruikt tofu in een saag. Een Indiaas gerecht met als hoofdbestanddeel bladgroenten. Ze maakt de curry  met boerenkool en tofu. Bekijk het recept.

Tempé is ook zo’n product wat zorgt voor een extra bite in een gerecht en heerlijk naar wens op smaak te maken is. Mounir maakt een chimichang, een van origine Zuid-Amerikaans gerecht. Het zijn dichtgevouwen tortilla’s met vulling. Mounir raspt de tempeh en kruidt het met komijn en chilipoeder. Bekijk het recept.

Francis Kuijk verwerkt tempé door haar nasi. Ze noemt het haar gezonde variant en vervangt ook de witte rijst door zilvervliesrijst. Ze brengt het gerecht op smaak met heerlijke kruiden, waardoor gezond ook nog eens hartstikke lekker is. Bekijk het recept.

Vlees gewoon weglaten

De bitterbal is bij velen favoriet. Voor menigeen gaat de voorkeur uit naar de traditionele bitterbal met ragout erin. Robèrt van Beckhoven heeft een vegetarische variant gemaakt met zwarte rijst en Parmezaanse kaas. Bekijk het recept.

Carola de Kanter heeft in Tijd voor MAX ooit haar vegetarische spring rolls gemaakt. Dat vegetarisch niets afdoet aan de smaak van een gerecht, bewijzen deze lenterolletjes. Carola vervangt het vlees voor eieren. Bekijk het recept.

Nog zo’n heerlijk gerecht waar geen vlees aan te pas komt, zijn de papadums van Sandra Ysbrandy. Ze serveert de papadums met een pittige pindadressing. Dit recept is zelfs geschikt voor veganisten. Bekijk het recept.

Sommige gerechten zijn gewoon eenvoudig te bereiden en lekker van smaak, zonder dat er vlees inzit. Neem bijvoorbeeld de spitskoolcurry met cashewnoten van Sandra Ysbrandy. En mocht liever geen koriander eten, vervang het dan voor peterselie. Bekijk het recept.

Een hartige taart is ook zo’n gerecht wat u heel gemakkelijk op tafel zet en waar vlees geen rol in hoeft te spelen. Neem bijvoorbeeld de kleurige hartige taart van Robèrt van Beckhoven. De kleuren ontstaan door de paprika’s die hij erin verwerkt. Bekijk het recept.

En wie van soep houdt moet beslist de champignon-preisoep van Mounir Toub eens proberen. Heerlijk met een even om-en-om gebakken meergranenbol. Bekijk het recept.

Nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Kijk voor meer recepten op de site.

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.