walnotencakejes

Walnotencakejes van Robèrt van Beckhoven

Voor deze walnotencakejes gebruikt Robèrt een overheerlijke walnotenpasta. Niet alleen lekker op de cakejes, u kunt de notenpasta ook op de boterham smeren!

Ingrediënten cakejes:

  • 50 g zachte boter
  • 200 g amandelspijs
  • 75 g walnotenpasta (zie recept hieronder)
  • 100 g ei
  • 15 g patentbloem, gezeefd
  • 50 g walnoten, in kleine stukjes
  • blanke gelei of poedersuiker (optioneel)

Extra nodig: 

  • bakvormpjes of siliconen matje met vormpjes, ingevet.

Ingrediënten voor de walnotenpasta:

  • 200 g suiker
  • 70 g water
  • 150 g walnoten, in stukjes

Extra nodig:

  • bakpapier of een siliconen bakmatje
  • blender/keukenmachine

Bereidingswijze walnotenpasta:

Kook de suiker met het water tot een karamel (ca. 170 ⁰C). Roer de stukjes walnoot erdoorheen en stort de walnotenkaramel op een bakmatje. Laat uitharden. Breek de uitgeharde karamel in stukken en laat net zo lang draaien in de keukenmachine tot u een gladde walnotenpasta heeft. U heeft voor het recept van de walnotencakejes niet alle pasta nodig, maar u kunt het prima in de vriezer bewaren voor een volgende keer. Of zoals hierboven al beschreven op uw boterham smeren.

Bereidingswijze cakejes:

Meng de boter met de amandelspijs en de walnotenpasta. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Meng alles tot een homogene massa. Voeg de bloem toe en klop het beslag in ca. 5 minuten luchtig. Spatel tot slot de stukjes walnoot erdoorheen. Vul de bakvormpjes met het beslag. Bak de cakejes op 170 ⁰C, ca. 25 minuten. Laat afkoelen. Werk eventueel af met blanke gelei of poedersuiker.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie