Waldorf anders
De walnoot groeit aan de walnoten- of okkernotenboom. Afhankelijk van het ras worden de noten tussen september en november geoogst. Daarna worden ze eerst gedroogd voordat we ze kunnen eten. Walnoten zitten vol met onder andere zink, ijzer en magnesium en staan bol van de vitamine B1 en foliumzuur. Volgens onderzoekers houden ze onze anderen elastisch en verbeteren de conditie van de bloedvaten. Sandra verwerkt de walnoten door haar salade Waldorf, maar dan anders.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 0,5 knolselderij
- olijfolie
- Peper, zout
- 30 gram walnoten
- 1 appel
- 1 roodlof
- 1 kleine little gem
- 3 eetlepel kwark
- 2 theelepel mosterd
- 2 theelepel kappertjes
- 200 gram gerookte kip
- 50 gram blauwe kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de knolselderij en snijd eerst in plakken en vervolgens in repen. Verdeel de repen over een bakplaat en besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak de knolselderij in circa 25 minuten goudbruin.
Verhit een koekenpan en rooster de walnoten in circa 4 minuten goudbruin. Laat op een bord afkoelen.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne repen. Halveer de roodlof, verwijder de harde kern en snijd de roodlof in reepjes. Haal van de little gem de blaadjes los. Verdeel de roodlof, little gem en appel over een schaal.
Meng in een kom de kwark, mosterd en kappertjes en verdeel over groente en fruit op de schaal. Breng op smaak met peper. Snijd de kip in reepjes en verdeel met de knolselderijrepen over de groente. Verkruimel er de blauwe kaas over en bestrooi met de walnoten.
Eet smakelijk!