Wafels met mokkavulling
Wie echt iets lekkers bij de koffie wil wat ook nog eens makkelijk is te maken, zou beslist eens deze wafeltjes met mokkavulling van Hans moeten proberen. Ze hoeven maar 10 minuten in de oven en smaken heerlijk bij een kopje koffie of thee!
Ingrediënten:
Voor de wafeltjes (circa 20 stuks):
- 240 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram ei (ongeveer 3 eieren)
- mespuntje zout
- 125 gram bloem
Voor de melkchocolade-mokka vulling:
- 100 gram slagroom
- 3 theelepels oploskoffie
- 150 gram melkchocolade
- 30 gram boter
Voor de garnering:
- 1 pak pure chocolade hagelslag
Extra nodig:
- spuitzak
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de suiker met de eieren en het zout. Voeg de bloem toe en meng alles tot een glad beslag. Leg kleine hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg wel voor voldoende tussenruimte. Bak de wafeltjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Rol de wafeltjes op als ze nog warm zijn en laat ze afkoelen.
Breng de slagroom met de oploskoffie aan de kook en giet deze op de melkchocolade. Roer tot een gladde ganache. Voeg de boter toe en roer deze er doorheen. Laat de ganache afkoelen tot deze spuitbaar is.
Doe de ganache in een spuitzak en vul de wafeltjes. Zorg ervoor dat de vulling iets uitsteekt. Dip de uiteindes in de hagelslag.
Geniet ervan!