Volkoren spaghetti met romige champignonsaus
Sandra maakt vandaag spaghetti. Het fijne aan spaghetti is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Dit keer een vegetarische variant met champignonroomsaus.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram volkoren spaghetti
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- klontje boter
- 1 prei
- 500 gram kastanjechampignons
- 200 milliliter slagroom
- peper, zout
- 0,25 bosje peterselie
- 30 gram hazelnoten
- 30 gram zongedroogde tomaten
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de sjalotjes. Pel en hak de knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in reepjes. Voeg de prei toe en bak circa 3 minuten. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur circa 5 minuten. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en zout en laat circa 5 minuten op zacht vuur koken.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan circa 2 minuten. Snijd de tomaatjes in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de saus. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Hak de hazelnoten grof.
Verdeel de spaghetti over borden. Verdeel hierover de tomaatjes en bestrooi met de hazelnoten en de rest van de peterselie.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ziet er heerlijk uit!!