Volkoren penne met paprika-ricottasaus
Het Voedingscentrum raadt aan om van brood, pasta en rijst de volkoren variant de eten. Hier zitten meer vezels in die zorgen voor een beter verzadiging en werken stimulerend voor de darmen. Sandra maakt voor over de volkoren penne een heerlijke paprika-ricottasaus.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 3 rode paprika’s
- olijfolie
- peper, zout
- 150 gram volkoren penne
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 1 citroen
- 250 gram ricotta
- 0,5 bosje peterselie
- 30 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Verdeel de paprikarepen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak circa 15 minuten in de oven.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pennen volgens bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Snijd de courgette in kleine blokjes, voeg toe en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de paprika’s in een hoge maatbeker. Pers hier de citroen naar smaak boven uit en voeg de ricotta toe. Voeg een scheutje olie toe en pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af, vang een klein beetje kookvocht op. Meng de saus door de pasta en voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Hak de peterselie. Rasp de kaas.
Verdeel de pasta over borden. Verdeel hierover de gebakken courgette en bestrooi met de peterselie en kaas.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Vandaag gemaakt. Wij vonden het een flauw gerecht ondanks voldoende peper en zout. En ik mis toch wel de bite van wat vlees.
Deze saus gemaakt met diepvries geroosterde paprika (bonduelle), een eetlepel geroosterde paprikapuree mild (Turkse supermarkt) zure room en zout.
Erbij: aangemaakte veldsla.
Ook erbij garnalen gebakken in olijfolie met wat knoflook, peper en zout.
Heerlijk