Naar cookieinstellingen
Duur 02:37
Gepubliceerd op 10 april 2020

Vispakketjes van Janny van der Heijden

Zo weinig mogelijk naar de winkels, maar wel goed en betaalbaar eten? Dat kan met een paar slimme inkopen. Diepvries zalm en kabeljauw is vaak individueel verpakt verkrijgbaar. Veel mensen vinden vis bakken lastig of zien op tegen de geur in huis. Door de vis in te pakken en in de oven te garen kan er niets misgaan bij de bereiding, valt er bijna niks af te wassen en ruikt de keuken niet naar vis.

En papillotte

De Fransen noemen het in een pakketje vouwen en bereiden En papillotte. Het kan op 2 manieren, met bakpapier of met aluminiumfolie. Hieronder 2 manieren en 2 recepten voor vispakketjes:

Ingrediënten:

  • Een vel bakpapier of aluminiumfolie
  • 1 stuk (ontdooide) zalm
  • Zout, peper
  • Olijfolie
  • 1-2 takjes verse dille
  • 1 schijf citroen of limoen

Of

  • 1 stuk kabeljauw
  • Zout, peper
  • Olijfolie
  • Diepvries Italiaanse kruiden

vispakket kabeljauw

Bereidingswijze:

Met een vel aluminiumfolie:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een vel aluminiumfolie op het werkvlak. Druppel op het midden wat olijfolie en wrijf het enigszins uit. Kruid de zalm met zout en peper en leg (eventueel velkant naar beneden) de vis hierop. Leg de dille op de vis en hierop de schijf citroen of limoen. Vouw in de lengte van de vis de beide kanten van het folie omhoog en vouw de zijkanten om en naar beneden. Vouw ook de zijkanten dicht. Pak de vis niet te strak in, maar laat een beetje ruimte zodat de lucht uit kan zetten. Leg het pakketje in de oven en laat in ongeveer 12-14 minuten gaar worden. Neem uit de oven, leg direct op een bord en laat even uitdampen. Vouw dan het pakketje voorzichtig open. Voorzichtig want de stoom is heet.

Met een vel bakpapier:

Op dezelfde manier kan met bakpapier een pakketje gemaakt worden voor de kabeljauw. Bestrooi de vis met zout en peper. Meng de Italiaanse kruiden met olijfolie en verdeel over de bovenkant van de kabeljauw. Druppel er wat water of bijvoorbeeld een scheutje witte wijn of wat druppels azijn omheen en vouw de pakketjes dicht. Gaar de vis in de voorverwarmde oven gaar in 12 -14 minuten. (Afhankelijk van de dikte.) Neem de kabeljauw uit de oven, leg direct op een bord en laat even uitdampen. Vouw dan het pakketje voorzichtig open.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.