Naar cookieinstellingen
pasta met pesto

Verse gemaakte pasta pesto van Mounir Toub

Mounir heeft een missie, meer mannen aan het koken krijgen. Om dat kracht bij te zetten geeft hij elke laatste zondag van de maand een workshop alleen voor mannen. Mounir hoop dat mannen zo vaker in de keuken aan de slag gaan en het plezier in koken weten te vinden. In Tijd voor MAX maakt hij verse past met zelfgemaakte pesto, wat hij ook met de mannen in de workshop maakt.

Ingrediënten (voor 2 personen):

Voor de pasta:

  • 200 gram (pasta)bloem
  • 2 eieren
  • 1  eigeel
  • 6 gram zout
  • 4 gram knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de cashewnoten pesto:

  • 1 bos basilicum, bladeren los geplukt
  • 2 teentje knoflook, gepeld en gehakt
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 gram cashewnoten, geroosterd en gezouten
  • 120 milliliter olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Voor de pesto kip:

  • 50 milliliter olijfolie
  • 2 kippendijen, zonder vel, zonder bot, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 300 gram  pesto van cashewnoten (zie recept hierboven)
  • 200 milliliter kookroom
  • 40 gram rucola, gewassen en gedroogd
  • 50 gram cherry tomaten, geel en rood, gehalveerd

Bereidingswijze:

Van de verse pasta:

Doe de (pasta)bloem in een grote kom en voeg hier de 2 eieren, een eidooier, zout, knoflookpoeder en de olijfolie aan toe. Meng met een vork alles met elkaar en kneed het deeg vervolgens minimaal 10 minuten. Laat het deeg minimaal 30 minuten afgedekt rusten.

Rol het deeg goed uit met een deegroller of met behulp van een pasta machine. Snijd hele dunne repen. Kook de pasta à la minute in ruim kokend gezouten water in ongeveer 4 minuten al dente.

Van de cashewnoten pesto:

Doe de blaadjes basilicum, de gehakte knoflook, Parmezaanse kaas en cashewnoten in een keukenmachine en mix kort fijn. Voeg olijfolie aan toe en mix mee. Breng de pesto desgewenst nog op smaak met zout en/of versgemalen peper.

Van de pasta met kip en pesto:

Verwarm de olijfolie op laag vuur en voeg de kippendijen en halve ui ringen toe en laat op middelmatig vuur 6 minuten bakken. Voeg als de uien glazig zijn, de pesto en kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de rucola, gehalveerde cherry tomaten en de al dente gekookte pasta toe aan de saus en meng alles rustig met elkaar.  Als de saus weer kookt, desgewenst op smaak brengen met zout en versgemalen peper en in een diep bord serveren.

(Bron: Mounir Toub)

Geef een reactie

Reactie

    Kajeka says:

    Graag het recept aanpassen met de hoeveelheid zout! 6 gram!?!
    Voor volwassenen geldt het advies om niet meer dan 6 gram zout per dag binnen te krijgen. Voor kinderen is dat minder.
    Vraag is of deze pasta nog wel te eten is.
    Met dank, een nier patiënt.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.