Naar cookieinstellingen
Venkellasagne met gerookte zalm

Venkellasagne met gerookte zalm

Venkel kenmerkt zich om zijn typische anijs-achtige smaak. Dat kan overheersen, maar samen met zalm en pasta is het een perfecte combinatie. Sandra verwerkt de venkel in een lasagne met gerookte zalm.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter melk
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 1 prei
  • 100 milliliter witte wijn
  • 125 gram lasagnebladeren
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram gerookte zalm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem circa 2 minuten en voeg al roerende de melk toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de bechamelsaus op laag vuur, onder af en toe roeren, circa 10 minuten.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd het loof in van de venkel fijn en roer door de bechamelsaus.
Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne reepjes. Bak de venkel en prei circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en blus af met de wijn. Voeg drievierde van de bechamelsaus toe aan de groente. Snijd de zalm in reepjes.

Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een laag prei-venkelsaus. Leg hier lasagnebladeren op en bestrijk met een laag prei-venkelsaus. Verdeel hierover de zalm en bestrooi met de helft van de kaas. Leg hier weer een laag lasagnebladeren op en herhaal dit totdat alles op is. Bestrijk de laatste laag met de overgehouden bechamelsaus en geraspte kaas. Bak de lasagne in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (4)

    Frans Koster says:

    Een heerlijk recept!
    Eerlijk gezegd heb ik wel een aantal ingrediënten, in samenspraak met mijn echtgenote gehalveerd, meer dan genoeg voor twee personenauto’s van boven 75 jaar.
    ??????

      Frans Koster says:

      Stomme spellingcontrole twee personen dus hè….!

    Paulina Heiligenthal says:

    Hartelijk bedankt voor dit fijne recept, dat overheerlijk van smaak was. Ook ik heb iets veranderd: Aan de Béchamelsaus heb ik een theelepel curcuma toegevoegd en verse, gemarineerde zalmblokjes genomen. Een dikke pluim!

    dlonra says:

    heerlijk recept, leuk lasagne met venkel, leuk om te maken

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.