Venkellasagne met gerookte zalm

Venkellasagne met gerookte zalm

Venkel kenmerkt zich om zijn typische anijs-achtige smaak. Dat kan overheersen, maar samen met zalm en pasta is het een perfecte combinatie. Sandra verwerkt de venkel in een lasagne met gerookte zalm.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter melk
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 1 prei
  • 100 milliliter witte wijn
  • 125 gram lasagnebladeren
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram gerookte zalm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem circa 2 minuten en voeg al roerende de melk toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de bechamelsaus op laag vuur, onder af en toe roeren, circa 10 minuten.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd het loof in van de venkel fijn en roer door de bechamelsaus.
Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne reepjes. Bak de venkel en prei circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en blus af met de wijn. Voeg drievierde van de bechamelsaus toe aan de groente. Snijd de zalm in reepjes.

Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een laag prei-venkelsaus. Leg hier lasagnebladeren op en bestrijk met een laag prei-venkelsaus. Verdeel hierover de zalm en bestrooi met de helft van de kaas. Leg hier weer een laag lasagnebladeren op en herhaal dit totdat alles op is. Bestrijk de laatste laag met de overgehouden bechamelsaus en geraspte kaas. Bak de lasagne in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (4)

    Frans Koster says:

    Een heerlijk recept!
    Eerlijk gezegd heb ik wel een aantal ingrediënten, in samenspraak met mijn echtgenote gehalveerd, meer dan genoeg voor twee personenauto’s van boven 75 jaar.
    ??????

      Frans Koster says:

      Stomme spellingcontrole twee personen dus hè….!

    Paulina Heiligenthal says:

    Hartelijk bedankt voor dit fijne recept, dat overheerlijk van smaak was. Ook ik heb iets veranderd: Aan de Béchamelsaus heb ik een theelepel curcuma toegevoegd en verse, gemarineerde zalmblokjes genomen. Een dikke pluim!

    dlonra says:

    heerlijk recept, leuk lasagne met venkel, leuk om te maken