Venezolaanse arepa’s met Hollandse topping
Arepa’s zijn broodjes gebakken van maismeel. In Zuid-Amerika eten ze de broodjes bij vrijwel alle maaltijden. Sandra serveert de broodjes bij gebakken groenten en maakt er een avocado-ricottamengsel bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 avocado
- 125 gram ricotta
- peper, zout
- 160 gram gekookt maismeel (pan, oranje verpakking)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 250 milliliter lauwwarm water
- olijfolie
- 1 sjalot
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 rode peper
- 150 gram boerenkool
Bereidingswijze:
Snijd de avocado in kleine blokjes en prak ze. Voeg de ricotta toe, breng op smaak met peper en zout en roer goed door elkaar.
Meng in een kom het maismeel met het water. Rasp de kaas. Voeg vervolgens het ei, de kaas en een scheutje olie toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in zes delen en rol daar ballen van. Druk voor de arepa’s de ballen plat. Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de arepa’s in circa 10 minuten om en om goudbruin en gaar.
Pel en snipper de sjalot. Borstel de champignons schoon en snijd in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in een pan of wok en bak de sjalot en champignons circa 4 minuten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne reepjes. Voeg de boerenkool en rode peper toe en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de arepa’s over borden. Besmeer met het avocado-ricottamengsel en verdeel daarover de gebakken groente.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Hoe bewaar ik het deeg of de broodjes ?
Het is moeilijk om dit voor een persoon te maken.
Jammer, veel gerechten zijn niet voor een persoon. Max zou wat meer eenpersoonsrecepten moet geven, tegenwoordig zijn veel 50 plussers alleen.