Naar cookieinstellingen
Valentijnsgebakjes

Valentijnsgebakjes van Robèrt van Beckhoven

Speciaal voor Valentijnsdag is Robèrt niet op de vrijdag, maar op de donderdag te gast in Tijd voor MAX. Op de dag van de liefde maakt hij, hoe kan het ook anders, Valentijnsgebakjes.

Ingrediënten voor het biscuit:

  • 150 gram eiwit
  • 110 gram suiker
  • 100 gram eidooiers
  • 8 gram maizena (of custardpoeder)
  • 105 gram patentbloem

Bereidingswijze:

  • Klop de eiwitten kort luchtig in de keukenmachine en voeg de suiker toe. Klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf.
  • Klop de eidooiers los en spatel ze met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten.
  • Zeef de maizena met de bloem en spatel dit door de eieren en suiker tot een homogene massa ontstaat.
  • Giet het beslag op de bakplaat, strijk uit en bak het op 230 °C, ongeveer 9 minuten.
  • Trek het biscuit na het bakken direct met bakpapier en al van de bakplaat en laat afkoelen.

Ingrediënten voor de frambozencoulis:

  • 100 gram frambozenpuree
  • 50 gram suiker
  • 50 milliliter water

Bereidingswijze:

  • Breng het water met de suiker aan de kook en roer de frambozenpuree erdoorheen.
  • Laat afkoelen. U kunt de coulis een paar dagen in de koelkast bewaren.

Ingrediënten voor de frambozenmousse:

  • 75 milliliter water
  • 225 + 25 gram suiker
  • 120 gram eiwit
  • 6 blaadjes gelatine, geweekt in ruim koud water
  • 200 gram frambozenpuree, gezeefd
  • 450 milliliter slagroom

Bereidingswijze:

  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en zet hem in de koelkast.
  • Breng het water en 225 gram suiker aan de kook en laat een paar minuten koken tot de suiker helemaal is opgelost (ca. 120 ⁰C).
  • Klop het eiwit kort luchtig, voeg 25 gram suiker toe en klop de eiwitten vervolgens helemaal luchtig en stijf.
  • Voeg het hete suikerwater toe terwijl de machine blijft draaien, en daarna ook de gelatineblaadjes (niet uitknijpen!) en de frambozenpuree. Laat koud kloppen.
  • Spatel met de hand de slagroom erdoor voor een mooi luchtige, homogene mousse.

Ingrediënten voor de frambozengelei:

  • 100 gram frambozenpuree, gezeefd
  • 90 gram suiker
  • 10 gram glucose
  • 4 blaadjes gelatine, geweekt in ruim koud water

Bereidingswijze:

  • Breng de frambozenpuree, suiker en glucose samen aan de kook en laat 2 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg de gelatine toe (niet uitknijpen) en roer goed door.
  • Laat afkoelen.

Afwerking:

  • Doe een laag mousse in de siliconen hartvormpjes en strijk glad.
  • Wentel een passend plakje biscuit door de coulis en leg dit bovenop de mousse (als je geen hartvormige stekers hebt, kun je met een mesje passende biscuitvormpjes uitsnijden).
  • Herhaal met een laagje mousse, een laagje biscuit met coulis, en vul de vorm af met mousse en een laagje biscuit zonder
  • Vries in.
  • Haal de gebakjes diepgevroren uit de vorm.
  • Verwarm de frambozengelei. Doop de hartgebakjes er met een vork in en zet ze op een presenteerblaadje.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.