Naar cookieinstellingen
Valentijn harten Cas Wolters

Valentijn harten van Cas Wolters

Cas Wolters maakt in Tijd voor MAX Valentijn harten van sloffendeeg. Sloffendeeg begint helemaal hip te worden in Nederland. Deelneemster Pauline uit Heel Holland Bakt heeft ermee in de tent gewerkt en Robert heeft zijn recept gedeeld in de Heel Holland Bakt-app. Cas is ook fan, want u kunt er eindeloos mee variëren.

Ingrediënten:

Van het sloffendeeg:

  • 94 gram roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 gram citroenrasp
  • 2 gram zout
  • 12 gram ei
  • 140 gram patentbloem
  • 1 gram bakingsoda
  • 3 gram bakpoeder

Van de vulling:

  • 50 gram amandelspijs
  • 15 gram ei
  • 10 gram bevroren frambozen

Van de Zwitserse room:

  • 360 gram koud water
  • 130 gram gele roompoeder 100 gram slagroom ongezoet 10 gram suiker
  • ± 200 gram rood fruit

Bereidingswijze:

Verwarm de heteluchtoven voor op 210 °C.

Maak een hoopje op de tafel van de bloem, bakingsoda en bakpoeder. Meng de boter, suiker, citroenrasp en het zout met de hand in een mengkom. Voeg het ei toe en stop als het goed gemengd is. Leg het botermengsel bovenop de bloem. Kruimel het geheel totdat het aan elkaar begint te plakken. Verpak het deeg en leg het in de koelkast om op te stijven.

Smeer de bakvormen in met boter of bakspray. Kneed het deeg kort door en rol het uit met een klein beetje bloem. Leg het deeg in de vorm en verwijder het overige deeg.

Verdun het amandelspijs met wat ei, roer dit goed door tot het afgeslapt is. Verdeel dit met een lepel of een spuitzak over de bodem. Let op, houd 1 cm afstand van de rand. Verdeel hierover wat stuk gemaakte bevroren frambozen.

Bak het deeg in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin.

Klop ondertussen de slagroom met suiker tot kwarkdikte. Of wel lobbig kloppen. Weeg het water af en doe de gele roompoeder op het water, roer het geheel goed door met een garde. Spatel vervolgens de slagroom voorzichtig door de gele room. Laat het nog in de koelkast opstijven.

Snijd het roodfruit eventueel in kleine stukjes.

Zodra de bodems afgekoeld zijn, verdeel de Zwitserse room over de 2 bodems. Strijk dit glad met een glaceermes of de achterkant van een lepel.

Decoreer de taart met rood fruit! Koop een kaartje en verras uw geliefde!

Cas Wolters met het Valentijn hart

Cas Wolters met het Valentijn hart

(Bron: Cas Wolters / de foto boven het recept is ter illustratie)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.