Valentijn harten van Cas Wolters
Publicatiedatum: 12 februari 2020
Cas Wolters maakt in Tijd voor MAX Valentijn harten van sloffendeeg. Sloffendeeg begint helemaal hip te worden in Nederland. Deelneemster Pauline uit Heel Holland Bakt heeft ermee in de tent gewerkt en Robert heeft zijn recept gedeeld in de Heel Holland Bakt-app. Cas is ook fan, want u kunt er eindeloos mee variëren.
Ingrediënten:
Van het sloffendeeg:
- 94 gram roomboter
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 2 gram citroenrasp
- 2 gram zout
- 12 gram ei
- 140 gram patentbloem
- 1 gram bakingsoda
- 3 gram bakpoeder
Van de vulling:
- 50 gram amandelspijs
- 15 gram ei
- 10 gram bevroren frambozen
Van de Zwitserse room:
- 360 gram koud water
- 130 gram gele roompoeder 100 gram slagroom ongezoet 10 gram suiker
- ± 200 gram rood fruit
Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 210 °C.
Maak een hoopje op de tafel van de bloem, bakingsoda en bakpoeder. Meng de boter, suiker, citroenrasp en het zout met de hand in een mengkom. Voeg het ei toe en stop als het goed gemengd is. Leg het botermengsel bovenop de bloem. Kruimel het geheel totdat het aan elkaar begint te plakken. Verpak het deeg en leg het in de koelkast om op te stijven.
Smeer de bakvormen in met boter of bakspray. Kneed het deeg kort door en rol het uit met een klein beetje bloem. Leg het deeg in de vorm en verwijder het overige deeg.
Verdun het amandelspijs met wat ei, roer dit goed door tot het afgeslapt is. Verdeel dit met een lepel of een spuitzak over de bodem. Let op, houd 1 cm afstand van de rand. Verdeel hierover wat stuk gemaakte bevroren frambozen.
Bak het deeg in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin.
Klop ondertussen de slagroom met suiker tot kwarkdikte. Of wel lobbig kloppen. Weeg het water af en doe de gele roompoeder op het water, roer het geheel goed door met een garde. Spatel vervolgens de slagroom voorzichtig door de gele room. Laat het nog in de koelkast opstijven.
Snijd het roodfruit eventueel in kleine stukjes.
Zodra de bodems afgekoeld zijn, verdeel de Zwitserse room over de 2 bodems. Strijk dit glad met een glaceermes of de achterkant van een lepel.
Decoreer de taart met rood fruit! Koop een kaartje en verras uw geliefde!
(Bron: Cas Wolters / de foto boven het recept is ter illustratie)