Uiensoep met gruyèremuffins
Bij een muffin denken we al snel aan een zoete lekkernij. Maar een muffin kan ook uit hartige ingrediënten bestaan. Het bereiden ervan kan in een muffinvorm of papieren muffinvormpjes en het gaat ook in de oven. Mounir maakt gruyèremuffins voor bij de uiensoep.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 0,5 zakje bakpoeder
- 40 gram boter
- 100 milliliter melk
- 0,5 eetlepel bloem
- 1 ei
- 100 gram gruyère
- 1 prei
- 4 grote uien
- 500 milliliter water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
Extra nodig:
Muffinvorm of 6 papieren muffinvormpjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en maak een kuiltje in het midden. Smelt de boter en voeg met de melk en het ei toe in het kuiltje. Roer het geheel tot een beslag. Rasp de kaas, voeg toe en roer door. Breng nog op smaak met peper. Schep het beslag in de cakevormpjes en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Smelt een klontje boter in een soeppan. Halveer de prei, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Pel de uien en snijd in halve ringen. Fruit de prei en ui circa 5 minuten. Voeg de bloem toe en gaar circa 1 minuut. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de gedroogde kruiden toe en circa 20 minuten met de deksel op de pan op zacht vuur koken.
Verdeel de soep over borden en serveer met de muffins.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
wat is dit lekker, dit recept krijgt een 10 (ook omdat mijn man de Gruyère muffins zo lekker vindt)
Dat is geen uiensoep!!
En soep maken we niet op deze manier.
Klinkt goed, ga ik maken!